Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen er overbevist: Påsken bliver et vendepunkt

Påsken bliver et vendepunkt, slår Mette Frederiksen fast.

“Januar og februar vil teste vores udholdenhed. Årstiden er imod os. Flere vil blive syge. Presset på sygehusene er allerede stort. Endnu større på det personale, vi i forvejen skylder så uendeligt meget.”

Sådan sagde Mette Frederiksen i sin nytårstale den 1. januar. Men hun gav samtidig et håb til danskerne. 

“Vinteren bliver hård. Men for hver uge, der går, vil stadig flere danskere være vaccinerede. Påskedag er i år den 4. april. Her vil årstiden igen hjælpe os. Vi vil være nået langt med vaccinationerne. Jeg tror – jeg håber – at påsken bliver vores vendepunkt. Ikke en afslutning. Men et vendepunkt,” slog hun fast.

Det er Mette Frederiksen stadigvæk overbevist om er realistisk. Det fortæller hun i Go' Morgen Danmark på TV 2 fredag morgen.

“Jeg synes, der er et lys derude. Først og fremmest på grund af vaccinen. Vi er kommet godt fra start i Danmark. Vi har vaccineret stort set alle plejehjemsbeboere,” siger hun i programmet og understreger, at hun fortsat tror på, at påsken bliver et vendepunkt. 

“I dag får vi rundet en milepæl”

På Instagram slår sundhedsministeren, Magnus Heunicke, fredag morgen også fast, at vaccinen snart er blevet tilbudt alle plejehjemsbeboere i Danmark. 

“I dag får vi rundet en milepæl, som jeg har set frem til: Om nogle timer har vi nået, at samtlige beboere på vores plejehjem er blevet tilbudt vaccinen,” skriver han. Han tilføjer, at Danmark har  “tøjlet smittekurverne”, men desværre er der også en dårlig nyhed.

“Vores sekventeringer viser, at den britiske muterede virus stadig er i vores samfund. Og selv om de generelle smittetal begynder at gå ned, gælder det ikke for den engelske variant. Den fortsætter med at brede sig neden under i vores daglige smittetal. Den er nemlig som bekendt mere smitsom end de varianter, vi har haft hidtil,” skriver han i sit opslag på Instagram.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også