Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen er overbevist: Påsken bliver et vendepunkt

Påsken bliver et vendepunkt, slår Mette Frederiksen fast.

“Januar og februar vil teste vores udholdenhed. Årstiden er imod os. Flere vil blive syge. Presset på sygehusene er allerede stort. Endnu større på det personale, vi i forvejen skylder så uendeligt meget.”

Sådan sagde Mette Frederiksen i sin nytårstale den 1. januar. Men hun gav samtidig et håb til danskerne. 

“Vinteren bliver hård. Men for hver uge, der går, vil stadig flere danskere være vaccinerede. Påskedag er i år den 4. april. Her vil årstiden igen hjælpe os. Vi vil være nået langt med vaccinationerne. Jeg tror – jeg håber – at påsken bliver vores vendepunkt. Ikke en afslutning. Men et vendepunkt,” slog hun fast.

Det er Mette Frederiksen stadigvæk overbevist om er realistisk. Det fortæller hun i Go' Morgen Danmark på TV 2 fredag morgen.

“Jeg synes, der er et lys derude. Først og fremmest på grund af vaccinen. Vi er kommet godt fra start i Danmark. Vi har vaccineret stort set alle plejehjemsbeboere,” siger hun i programmet og understreger, at hun fortsat tror på, at påsken bliver et vendepunkt. 

“I dag får vi rundet en milepæl”

På Instagram slår sundhedsministeren, Magnus Heunicke, fredag morgen også fast, at vaccinen snart er blevet tilbudt alle plejehjemsbeboere i Danmark. 

“I dag får vi rundet en milepæl, som jeg har set frem til: Om nogle timer har vi nået, at samtlige beboere på vores plejehjem er blevet tilbudt vaccinen,” skriver han. Han tilføjer, at Danmark har  “tøjlet smittekurverne”, men desværre er der også en dårlig nyhed.

“Vores sekventeringer viser, at den britiske muterede virus stadig er i vores samfund. Og selv om de generelle smittetal begynder at gå ned, gælder det ikke for den engelske variant. Den fortsætter med at brede sig neden under i vores daglige smittetal. Den er nemlig som bekendt mere smitsom end de varianter, vi har haft hidtil,” skriver han i sit opslag på Instagram.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.