Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen forsvarer kritiserede regler: Vi står et bedre sted

Statsministeren stillede op til interview, hvor det naturligvis stod i coronaens tegn.

Statsminister Mette Frederiksen mødte dog ikke op alene. Hun var nemlig blot den ene halvdel af et fælles interview, hvor den anden halvdel bestod af Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen. 

Interviewet bød blandt andet på Mette Frederiksen, der sagde, at man i Danmark endelig kan lade det værste høre til fortiden, når man snakker coronavirus. 

Det er såmænd også et meget passende tidspunkt, at interviewet fandt sted. Dagen har nemlig budt på en større genåbning af Danmark, hvilket som bekendt kom efter, at man formåede at komme frem til en politisk aftale. 

Det skriver Avisen.dk

"Meget taler for, at vi er ved at lægge den mest kritiske del af coronahåndteringen bag os. Vi står et bedre sted, end vi har gjort tidligere," siger Mette Frederiksen.

I Danmark vidner antallet af bordreservationer om, at mange har set frem til at spise ude. Det har dog også medført stor kritik, da man kræver, at der bliver bestilt bord 30 minutter forinden, hvis man ønsker at sidde indenfor.

Det er blandt dette, som Jakob Ellemann-Jensen ikke forstår. Han valgte derfor at advare imod, at man fortsætter med at lave "fjollede regler". Mette Frederiksen overtog herefter ordet, og hun svarede med det samme: 

"Igennem næsten et år har I altid kunnet finde eksempler på ting, der virker ulogiske. Men jeg kan bare konstatere, at vi overordnet set står bedre end mange andre lande."

"Jeg synes ikke, at det er en stor indsats at lægge for at holde styr på smitten, at man skal lade sig teste eller booke et bord."

Jakob Ellemann-Jensen var blandt dem, som ønskede en hurtigere genåbning af Danmark. Venstre-formanden går dog til bekendelse under interviewet, da han indrømmer, at det ville have medført, at man ville opleve flere smittede og indlagte. 

Det er dog en konsekvens, han er villig til at acceptere. 

"Sundhed er andet og mere end corona. Det er også trivsel, at børn kan komme i skole, at man kan gå til idræt. Det er en balance, og der har vi forskellige temperamenter. Jeg havde gerne set, at genåbningen gik hurtigere," siger han.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.