Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen indkalder partiledere

Statsministeren har sat lederne af de andre partier i Folketinget stævne.

De seneste par uger har størstedelen af den offentlige debat drejet sig om genåbning. 

Nu ser det ud til, at næste skridt af landets åbning rykker tættere på. Det fortæller Ekstra Bladet. Ifølge avisens oplysninger, så har statsminister Mette Frederiksen (S) kaldt de andre partiledere i Folketinget til møde senere i denne uge. 

Mødet vil handle om en yderligere genåbning af Danmark, fortæller avisens kilder. Hidtil har det været planen at næste skridt af genåbningen ville finde sted umiddelbart efter påske. 

Om der er rykket ved denne tidshorisont, vides ikke. Under spørgetimen i Folketinget tirsdag kom netop statsminister Mette Frederiksen dog med en bemærkning, der godt kunne pege i denne retning. 

Her finder mødet sted

Under spørgetimen åbnede statsministeren for, at landet muligvis kan åbnes hurtigere, end det oprindeligt var planlagt. 

"Ja, fordi det er gået så godt, også her igennem vinteren, så kan vi meget vel stå i en situation, hvor vi kan åbne hurtigere, end vi havde troet," siger statsminsteren.  

På et spørgsmål fra Vente om, hvorfor børn og unge ikke kan komme tilbage i skole med det samme, svarer Mette Frederiksen.

"Vi er enige om, at børn og unge skal tilbage i skole. Mange er tilbage allerede i dag. Der mangler stadig elever, og lige så snart der er plads, så hører jeg et udbredt ønske om, at børnene kommer tilbage."

Om de tanker udmøntes i at visse restriktioner løftes, vides endnu ikke. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger finder mødet sted torsdag i denne uge mellem klokken 16 og 18.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.