Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen med en løftet pegefinger: "Det hjælper ikke på situationen"

Mette Frederiksen skriver på Facebook, at hun er bekymret.

Smittetallet er faldende, men Mette Frederiksen (S) lægger ikke skjul på, at hun er bekymret for, at den britiske coronamutation vil fortsætte med at smitte Danmarks befolkning. 

Det fortæller hun i et opslag på Facebook.

Det kommer blandt andet på baggrund af, at Danmark ikke modtager vacciner hurtigt nok til, at man ville kunne vinde kapløbet mod mutationen. 

Det betyder umiddelbart også, at man ikke kommer til at åbne op for samfundet lige foreløbigt. 

"For til trods for faldende smittetal er den britiske mutation på vej frem. Og vi modtager ikke vacciner hurtigt nok til at vinde det kapløb. Derfor skal smittetallet længere ned," skriver statsministeren på Facebook.

Det er blevet bekræftet, at man i Danmark har 283 smittet med Storbritanniens B177-variant. 

Komme med en løftet pegefinger

Hun kommer dog samtidig med en løftet pegefinger. 

"Det hjælper ikke på situationen at politiet i denne weekend har måtte opløse fester, og at der igen er fokus på lempelse af besøgsrestriktioner på plejehjem," skriver hun på Facebook.

Statsministeren fortæller, at Danmark er - trods for det faldende smittetal - stadig langt fra målet. Hun har derfor et svar til presset på regeringen om at åbne op for samfundet

"Vi risikerer at tabe kontrollen. Vi skal have smitten ned. Vi bliver nødt til at holde fast og kæmpe videre," skriver hun slutteligt.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.