Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen med en løftet pegefinger: "Det hjælper ikke på situationen"

Mette Frederiksen skriver på Facebook, at hun er bekymret.

Smittetallet er faldende, men Mette Frederiksen (S) lægger ikke skjul på, at hun er bekymret for, at den britiske coronamutation vil fortsætte med at smitte Danmarks befolkning. 

Det fortæller hun i et opslag på Facebook.

Det kommer blandt andet på baggrund af, at Danmark ikke modtager vacciner hurtigt nok til, at man ville kunne vinde kapløbet mod mutationen. 

Det betyder umiddelbart også, at man ikke kommer til at åbne op for samfundet lige foreløbigt. 

"For til trods for faldende smittetal er den britiske mutation på vej frem. Og vi modtager ikke vacciner hurtigt nok til at vinde det kapløb. Derfor skal smittetallet længere ned," skriver statsministeren på Facebook.

Det er blevet bekræftet, at man i Danmark har 283 smittet med Storbritanniens B177-variant. 

Komme med en løftet pegefinger

Hun kommer dog samtidig med en løftet pegefinger. 

"Det hjælper ikke på situationen at politiet i denne weekend har måtte opløse fester, og at der igen er fokus på lempelse af besøgsrestriktioner på plejehjem," skriver hun på Facebook.

Statsministeren fortæller, at Danmark er - trods for det faldende smittetal - stadig langt fra målet. Hun har derfor et svar til presset på regeringen om at åbne op for samfundet

"Vi risikerer at tabe kontrollen. Vi skal have smitten ned. Vi bliver nødt til at holde fast og kæmpe videre," skriver hun slutteligt.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.