Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen med ny melding om genåbning

Nu er der nyt om, hvornår landet igen kan åbnes.

Tirsdag var der igen spørgetime i Folketinget. 

Her har de andre partiledere på tinget mulighed for at stille spørgsmål til statsministeren. En del af debatten kredsede i høj grad om coronavirus. Genåbningen var blandt andet et af de emner, der fyldte meget i løbet af spørgetimen.

Statsminister Mette Frederiksen (S) fortalte, at det de seneste måneder er gået i den rigtige retning. 

"Selv om der er gået et år, og selv om danskerne siger, at de er trætte, så holder vi ved og holder fast," sagde statsministeren.

Hurtigere end vi havde troet

Samtidig åbner statsminister Mette Frederiksen op for, at landet muligvis kan åbnes hurtigere, end det oprindeligt var planlagt. 

"Ja, fordi det er gået så godt, også her igennem vinteren, så kan vi meget vel stå i en situation, hvor vi kan åbne hurtigere, end vi havde troet," siger statsminsteren.  

På et spørgsmål fra Vente om, hvorfor børn og unge ikke kan komme tilbage i skole med det samme, svarer Mette Frederiksen.

"Vi er enige om, at børn og unge skal tilbage i skole. Mange er tilbage allerede i dag. Der mangler stadig elever, og lige så snart der er plads, så hører jeg et udbredt ønske om, at børnene kommer tilbage."

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.