Foto: Steen Brogaard

Mette Frederiksen: Modtager milliardbeløb til genopretningplan

Kommissionsformand Ursula von der Leyen havde en godkendt genopretningsplan med til møde med den danske statsminister.

Igår havde Mette Frederiksen (S) besøg af EU-kommissionens formand Ursula von der Leyen. Mødet fandt sted på Avedøreværket i Hvidovre, de to så blandt andet på klimavenlige energiløsninger. 

11 milliarder kroner
Den tyske kommissionsformand havde en gave med til Danmark, nemlig halvanden milliarder euro, hvilket svarer til 11 milliarder danske kroner. De skal bruges til genopretning af landet efter coronakrisen. Ursula von der Leyen havde stor ros tilovers for den danske genopretningsplan. Efter mødet skrev hun på Twitter: "Danmark sætter et vigtigt eksempel ved at fokusere på reformer og investeringer i de grønne og digitale omstillinger. Jeres plan demonstrerer, at Danmarks syn på fremtiden er ambitiøst og selvsikkert.” Ursula von der Leyen skriver i endnu et tweet at Danmarks plan, er en af de meste grønne i EU. 

Støtter klimemålene
60 procent af de samlede udgifter i den danske plan, er afsat til foranstaltninger, som støtter klimamålene. Det omfatter bl.a. skattereformer, energieffektiviseringer, grøn omstilling af transport og initiativer i landbrugssektoren. Tiltag der skal bruges til at modernisere den danske økonomi, skabe arbejdspladser og reducere drivhusgasudledningerne samt styrke miljøbeskyttelsen og beskyttelsen af biodiversitet. Det skriver Netavisen Pio.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.