Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen reagerer: "Jeg skriver alt det her på en svær baggrund"

Særligt en ting er afgørende, hvis vi skal sikkert gennem coronakrisen, fortæller statsminister Mette Frederiksen (S).

Mandag udtaler statsminister Mette Frederiksen (S) sig i et opslag på Facebook. 

Baggrunden for opslaget er coronakrisen, der har kostet både liv og arbejdspladser i løbet af det seneste år, hvor langt de fleste lande i verden har måtte kæmpe med virussen. 

Mette Frederiksen indleder sit opslag med at sende en tak til erhvervslivet i Danmark. Det sker af en særlig grund, forklarer hun. 

"Vi har nu igennem snart et år kæmpet med og mod Corona’en. Meget er lykkes. Ikke mindst på grund af et godt samarbejde mellem det offentlige og det private Danmark. Det gælder eksempelvis produktion af håndsprit, anskaffelse af værnemidler og test," skriver Mette Frederiksen. 

Statsministeren lægger op til endnu mere samarbejde i den kommende tid, hvor et kæmpe arbejde venter sundhedsmyndighederne, når alle de danskere, der takker ja til corona-vaccinen, skal stikkes to gange. Her vil statsministeren gerne samarbejde mere med det private erhvervsliv. 

Corona-variant bekymrer

Det fortæller statsministeren videre i opslaget. 

"Nu får vi behov for et endnu stærkere samarbejde. Danmark er kommet godt fra start med at vaccinere. Men endnu modtager vi kun relativt få doser om ugen. Desværre," skriver Mette Frederiksen - og fortsætter: 

"Den dag, hvor vi modtager mange flere doser, skal der hurtigt vaccineres mange tusinde danskere. Hver dag. Her vil regeringen indbyde det offentlige og det private til et tæt samarbejde. Logistik, distribution og eventuelt også selve det at give vaccinen"

"Intet må forsinke os. Slet ikke unødvendige barrierer. Derfor vil regeringen invitere til et tæt samarbejde og håber, at den danske model igen viser sit værd."

Det er især den britiske corona-variant, der bekymrer statsministeren, afslører hun. 

"Jeg skriver alt det her på en svær baggrund. Den britiske mutation risikerer at underminere den danske epidemikontrol. Det er fuldstændig afgørende, at vi virkelig bekæmper smitten i den kommende tid," afslutter statsminister Mette Frederiksen sit opslag på Facebook. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.