Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen slår det fast

Nu har statsministeren udtalt sig.

"Intet tab bør ramme os, som kan undgås ved rettidig omhu”

Sådan starter statsminister Mette Frederiksen (S) et nyt opslag på Facebook. Hun understreger dog straks, at det ikke er hende, der har ytret de bevingede ord. 

"Citatet kan jeg ikke tage æren for. Det er A.P. Møllers. Men jeg er helt enig," slår Mette Frederiksen fast. 

Statsministeren fortæller videre, at den igangværende pandemi har afsløret svage sider ved både Danmark og resten af verden. 

"Pandemien har afsløret en stor sårbarhed i hele verden og herhjemme. Først manglede vi værnemidler. Så manglede vi tests. Og nu mangler vi vacciner," skriver Mette Frederiksen. 

Sætter den nu i gang

Siden det første danske stik mod COVID-19 blev givet 27. december sidste år, så har de dyrebare vaccinedråber været omtalt som det vigtigste våben i kampen mod coronavirus. Det understreger Mette Frederiksen nok en gang i sit opslag. 

"Vaccinerne er vores supervåben mod COVID-19," fortæller statsminister Frederiksen, inden hun tilføjer: 

"Vi kan meget vel se ind i en fremtid, hvor vi skal vaccineres igen. Måske flere gange."

"Det skal vi selvfølgelig forberede os på," understreger statsminister Mette Frederiksen. 

Mette Frederiksen fortæller igen, at hun mener, landet skal være selvforsynende med hensyn til vacciner. Den idé præsenterede hun også mandag i denne uge i flere interviews. 

"Danmark skal i fremtiden være mere selvforsynende - og dermed mindre sårbare. Vacciner er ikke kun sundhedspolitik. Det er også sikkerhedspolitik."

"Vores mål er, at vi i Danmark selv kan producere vacciner. I et tæt offentligt-privat samarbejde. Den proces sætter regeringen nu i gang."

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.