Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen udtaler sig om genåbningen

Nu udtaler statsministeren sig.

Natten til tirdag blev størstedelen af folketingets partier enige om yderligere genåbning. Nu reagerer statsminister Mette Frederiksen (S) i et opslag på Facebook. 

"Endelig kan alle børn igen komme tilbage i skole. Det er gode nyheder. Og det er muligt, fordi vi fortsat har styr på smitten i Danmark," skriver Mette Frederiksen i opslaget. 

"Hele den store indsats, vi alle yder for at forebygge smitte med testning og coronapas - samtidig med at flere og flere bliver vaccineret - nytter virkelig." 

Ikke plads til alt

"I nat blev et bredt flertal derfor enige om, at vi kan åbne samfundet mere," fortæller Mette Frederiksen. Statsministeren tilføjer: 

"Udover skolerne kan kulturlivet også slå dørene op til biografer, teatersale og koncerter igen. Det tror jeg, vi er mange, der glæder os til." 

Det er dog heller ikke alt, der er blevet plads til at genåbne i denne omgang, udtaler Mette Frederiksen. 

"Som altid kan alt ikke åbnes på én gang. Det betyder skuffelse i andre dele af idræts- og kulturverdenen. Det forstår jeg godt. Men hvis vi holder kursen, genåbnes hele Danmark hen af vejen," slutter statsminister Mette Frederiksen sit opslag af. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.