Miljø- og Fødevareministeriet: Ansatte i fødevarebranchen arbejder på højtryk

Infrastruktur

20/03/2020 08:37

Kristian V. Jensen

Mens store dele af landet lukker ned, så arbejder det meste af fødevarebranchen på højtryk, som den plejer.

Selvom alt fra skoler til arbejdspladser, cafeer og storcentre holder lukket, så kan de danske forbrugere fortsat få dansk mælk og smør, brød produceret i Danmark og frugt og grønt fra danske marker eller gartnerier og rigtig mange andre danske fødevarer til at slukke tørsten og sulten.

For mens mange er forhindret i at arbejde eller arbejder hjemmefra, så producerer den danske fødevarebranche på højtryk – fra landmand til købmand – akkurat som den plejer.

- Som fødevareminister er jeg stolt af at bo i et land, der også i disse tider producerer masser af mad til os alle. Tak til landmændene, der hver dag passer på dyrene og sørger for fødevarer til os alle sammen. Også tak til medarbejderne i fødevareindustrien for at bage rugbrød, skære koteletter og meget, meget mere. Indsatsen er i høj grad værdsat, lige fra slagteriarbejderen, til Fødevarestyrelsens nødvendige kontrol og til kasseassistenten. Uden jer ville den nuværende situation værre langt vanskeligere for alle os andre, siger fødevareminister Mogens Jensen.

Han opfordrer til, at man husker at give et ekstra smil til de ansatte i supermarkedet.

- Der er så mange ting, vi normalt tager for givet i et velfærdssamfund, hvor vi kan få passet vores børn i trygge, vante rammer, mens vi går på arbejde, men hele den nuværende situation er ny og ukendt, og de ansatte i fødevarebranchen trodser smitterisiko og uvisheden, når de møder op på arbejde, og hver og en fortjener vores taknemmelighed, siger Mogens Jensen.

Han understreger, at dem, som producerer fødevarer, er en del af de kritisk vigtige medarbejdere i samfundet, og at det derfor er vigtigt, at vi alle bakker op om deres arbejde, så de kan holde gejsten oppe.

- Jeg ved, at mange er pressede. Vagterne er måske længere end normalt, og der stilles endnu højere krav til fleksibiliteten, end man er vant til. Det er så vigtigt, at alle de dygtige medarbejdere bliver ved med at passe deres arbejde til UG, som vi har set dem gøre dag efter dag her i den første del af denne særlige tid, siger Mogens Jensen.

Foto: Pixabay

Mest Læste

Annonce