Minister vil afskaffe unødvendige regler

Politik

27/09/2017 08:41

Nick Allentoft

Fra 1. oktober - 1. februar kan borgere, virksomheder og organisationer indmelde forslag til regler og dokumentationskrav, som de gerne vil have afskaffet, direkte til ministerierne.
- Vi skal overflødige regler til livs.   Sådan lyder det fra innovationsminister Sophie Løhde, der opfordrer til, at blandt andre borgere og faglige organisationer bidrager til at afbureaukratisere den offentlige sektor ved at pege på regler eller dokumentationskrav, som med fordel kan afskaffes eller forenkles.

Opfordringen kommer som optakt til, at Finansministeriet og de øvrige ministerier skyder kampagnen ’Meld en regel’ i gang.

Kampagnen gør det muligt at indmelde bureaukratiske regler og dokumentationskrav og er et af flere initiativer, der skal være med til at nedbringe bureaukratiet i det offentlige til gavn for både borgere, medarbejdere og virksomheder.   - Vi har i regeringen en klar målsætning om at fjerne noget af alt det bureaukrati, der er bygget op gennem årene i den offentlige sektor. Og ved at afskaffe regler og dokumentationskrav, som besværliggør hverdagen for medarbejdere i det offentlige i unødvendig grad, kan vi frigive tid, som de kan bruge på kerneopgaver i stedet for at sidde bag computerskærmen, siger Sophie Løhde og fortsætter:   Hvis vi får luget ud i bureaukratiet, kan vi også hæve kvaliteten i de offentlige tilbud, fordi medarbejderne får bedre mulighed for at give borgere og virksomheder en god service. Der er altså flere gode grunde til at komme de unødvendige regler til livs.   Nye partnerskaber skal sætte fokus på overflødigt bureaukrati For at gøre borgere, virksomheder og andre opmærksomme på, at de nu har mulighed for at melde regler ind, som de gerne vil have afskaffet, har innovationsministeren taget initiativ til at indgå partnerskaber med en række faglige organisationer.

- Vi kan godt sidde på Christiansborg og rundt om i de enkelte ministerier, regioner og kommuner og få øje på nogle af de overflødige regler, vi skal have gjort noget ved. Men vi har også brug for at få borgerne på banen og lytte til dem. Det er jo ofte dem, der ved, hvor skoen trykker, og kan pege på de steder, hvor der er for meget bureaukrati, siger Sophie Løhde.

I første omgang har innovationsministeren indgået partnerskaber med Dansk Sygeplejeråd, FOA og Dansk Socialrådgiverforening. Men der skal gerne indgås endnu flere, og innovationsministeren opfordrer sine ministerkolleger til at invitere andre relevante faglige organisationer til at blive ’Meld en regel’-partnere.   Fakta om ’Meld en regel’ Kampagnen ’Meld en regel’ løber fra 1. oktober 2017 til 1. februar 2018.   Forslag til regler, der ønskes afskaffet, kan indsendes direkte til ministerierne via de enkelte ministeriers hjemmesider.   

Mest Læste

Annonce