Minister klar med 148 mio. kr. til landmænd

Politik

05/11/2014 12:38

Suleman Haider

Danske landmænd kan se frem til ekstra 148 mio. kr. til at investere i nye moderne stalde, der er gode for miljøet og giver bedre dyrevelfærd.

Fødevareminister Dan Jørgensen afsat 148 mio. kr. til den såkaldte Miljøteknologipulje, hvor landmænd kan søge om tilskud til nye miljøvenlige stalde, hvis de selv lægger et beløb oveni. Det vil især komme svineproducenterne til gode.

”Svineproducenterne er i knæ i øjeblikket på grund af krisen i Rusland, og derfor trænger de til en ekstraordinær håndsrækning, fordi der er tale om en meget ekstraordinær situation,” siger Dan Jørgensen.

Der var afsat 200 mio. kr. i efteråret til miljøteknologi, men der er kommet ansøgninger for næsten en halv mia. kr. Derfor giver fødevareministeren et ekstra stort tilskud til investeringer i miljøteknologi netop nu.

”Det er dejligt, at vi har fået så mange ansøgninger fra landmænd, som tripper for at investere i en grøn, bæredygtig fremtid. Det viser en fantastisk tro på fremtiden, og det vil jeg gerne belønne,” siger Dan Jørgensen.

De 48 mio. er fundet ved at støvsuge budgetterne for ekstra penge, og de 100. mio. kr. bliver fremrykket, så de kommer ud at arbejde i starten af 2015.

Dermed ender den samlede miljøteknologipulje i efteråret på 348 mio. kr. Det kan ifølge erhvervets opgørelser generere investeringer i erhvervet på et par milliarder.

Mest Læste

Annonce