”Når man som mand bliver skilt eller mister sit arbejde og står på tærsklen til et nyt uventet kapitel af sit liv, kan det for nogen være vejen til en dyb, personlig krise og store sociale problemer. Det kan og skal vi sætte ind overfor. De her mænd skal opleve, at de ikke står alene i deres krise.” siger socialminister Manu Sareen.

Socialministeren støtter mænd i krise

Velfærd

31/03/2015 10:18

Mikkel Sarka

Organisationer, der hjælper mænd i krise, får nu tildelt støtte af Socialministeriet. Pengene går til projekter, der skal forbedre mændenes livssituation og mindske risikoen for, at de bliver socialt udsatte.

Skilsmisse efter mange års ægteskab. Fyring fra en årelang ansættelse. Mænd, der på den ene eller anden måde får revet tæppet væk under sig pludseligt og uventet, får nu en ekstra hånd fra Socialministeriet. Det sker via en pulje på 9,7 mio. kr., som nu bliver uddelt til tre frivillige organisationer.

Socialminister Manu Sareen siger:

”Når man som mand bliver skilt eller mister sit arbejde og står på tærsklen til et nyt uventet kapitel af sit liv, kan det for nogen være vejen til en dyb, personlig krise og store sociale problemer. Det kan og skal vi sætte ind overfor. De her mænd skal opleve, at de ikke står alene i deres krise.”

De tre frivillige organisationer, der får tildelt støtte, hjælper netop mænd i krise tilbage på sporet og væk fra risikoen for at blive socialt udsatte. Eksempelvis vil én af de tre organisationer ’Fundamentet’ bruge støtten til at udvide deres projekt ’Liv trods krise’ til byerne Aalborg, Odense og Esbjerg.

I dag dækker tilbuddet mænd i akut krise i København og Aarhus. Dermed kan kriseramte mænd nu se frem til Fundamentets botilbud, rådgivning, sociale aktiviteter og selvhjælpsgrupper i alle fem byer.

Center for mænd i krise i Fredericia, som vil tilbyde hjælp til selvhjælp for mænd i krise, samt KFUMs Sociale Arbejde, som vil tilbyde rådgivning af kriseramte mænd i risiko for hjemløshed, modtager støtte fra puljen

Puljen ’Rådgivnings- og samværstilbud til mænd i krise’ på 9,7 mio. kr. er en del af satspuljeaftalen for 2015-1018 på det sociale område. Puljen løber fra 2015-1018.

Mest Læste

Annonce