”Når man som mand bliver skilt eller mister sit arbejde og står på tærsklen til et nyt uventet kapitel af sit liv, kan det for nogen være vejen til en dyb, personlig krise og store sociale problemer. Det kan og skal vi sætte ind overfor. De her mænd skal opleve, at de ikke står alene i deres krise.” siger socialminister Manu Sareen.
”Når man som mand bliver skilt eller mister sit arbejde og står på tærsklen til et nyt uventet kapitel af sit liv, kan det for nogen være vejen til en dyb, personlig krise og store sociale problemer. Det kan og skal vi sætte ind overfor. De her mænd skal opleve, at de ikke står alene i deres krise.” siger socialminister Manu Sareen.

Socialministeren støtter mænd i krise

Velfærd

31/3/15 8:18

Mikkel Sarka

Organisationer, der hjælper mænd i krise, får nu tildelt støtte af Socialministeriet. Pengene går til projekter, der skal forbedre mændenes livssituation og mindske risikoen for, at de bliver socialt udsatte.

Skilsmisse efter mange års ægteskab. Fyring fra en årelang ansættelse. Mænd, der på den ene eller anden måde får revet tæppet væk under sig pludseligt og uventet, får nu en ekstra hånd fra Socialministeriet. Det sker via en pulje på 9,7 mio. kr., som nu bliver uddelt til tre frivillige organisationer.

Socialminister Manu Sareen siger:

”Når man som mand bliver skilt eller mister sit arbejde og står på tærsklen til et nyt uventet kapitel af sit liv, kan det for nogen være vejen til en dyb, personlig krise og store sociale problemer. Det kan og skal vi sætte ind overfor. De her mænd skal opleve, at de ikke står alene i deres krise.”

De tre frivillige organisationer, der får tildelt støtte, hjælper netop mænd i krise tilbage på sporet og væk fra risikoen for at blive socialt udsatte. Eksempelvis vil én af de tre organisationer ’Fundamentet’ bruge støtten til at udvide deres projekt ’Liv trods krise’ til byerne Aalborg, Odense og Esbjerg.

I dag dækker tilbuddet mænd i akut krise i København og Aarhus. Dermed kan kriseramte mænd nu se frem til Fundamentets botilbud, rådgivning, sociale aktiviteter og selvhjælpsgrupper i alle fem byer.

Center for mænd i krise i Fredericia, som vil tilbyde hjælp til selvhjælp for mænd i krise, samt KFUMs Sociale Arbejde, som vil tilbyde rådgivning af kriseramte mænd i risiko for hjemløshed, modtager støtte fra puljen

Puljen ’Rådgivnings- og samværstilbud til mænd i krise’ på 9,7 mio. kr. er en del af satspuljeaftalen for 2015-1018 på det sociale område. Puljen løber fra 2015-1018.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.