Børn og forældre tryller i køkkenet med kokken Jonas fra Fars Køkkenskole (foto: Loui Stampe)
Børn og forældre tryller i køkkenet med kokken Jonas fra Fars Køkkenskole (foto: Loui Stampe)

Madborgerskab og gode ideer i Vallensbæk

Velfærd

05/9/14 7:28

Karen Thougård Pedersen

Vallensbæk Kommune og Socialt Udviklingscenter SUS inviterer i efteråret aleneforældre og børn til madborgerskab. Ud over at lave mad og spise sammen kan forældrene komme med gode ideer til, hvad der kan gøre Vallensbæk til et endnu bedre sted at bo.

Duften af chorizopølser og majspandekager breder sig fra køkkenet og kildrer i næseborene. Mens brunchen rigges til, er der gang i post-its, tusch og plancher i lokalet ved siden af. Ord som ’nærvær’, ’alenetid’, ’praktiske ting’ og ’planlægning’ ryger op på hver sin plakat med ressourcer og udfordringer ved at være eneforsørger.

Fire lørdage med madborgerskab

Der var livlig aktivitet, da knap 40 aleneforældre og børn mødtes til den første af fire lørdage under overskriften ’Madborgerskab i Vallensbæk’. Mens de allermindste børn blev passet, lavede de større børn enten mad med deres forældre eller var i seniorklub. Temaet for maden var Mexico, hvilket både fællesbrunch og aftensmaden, som deltagerne lavede og kunne tage med hjem, bar præg af. Køkkenet blev styret af teamet fra Fars Køkkenskole.

De voksne var på skift henholdsvis i køkkenet eller i workshop, afbrudt af fællesspisningen.

- Maden og fællesspisningen var samlingspunktet. Samtidig var forældrene inviteret til at udvikle gode ideer til nye tiltag med fokus på ’aktivt medborgerskab’ i Vallensbæk, fortæller chefkonsulent Sussi Maack fra SUS og uddyber: – Ikke fordi vi forestiller os, at aleneforældre er en særlig sårbar gruppe – men fordi vi som samfund generelt er interesseret i, at borgere er med til at skabe og udvikle initiativer.

20.000 kr. til aktivt medborgerskab

Den sidste lørdag i november skal forældrene i fællesskab se, om de har fælles interesse i at realisere en idé. Der er afsat 20.000 kr. til at føre den ud i livet.

Konceptet ‘Madborgerskab i Vallensbæk’ er udviklet i tæt samarbejde mellem Vallensbæk Kommune og SUS. Under afviklingen står SUS for workshoppen, Vallensbæk Kommune står for de øvrige elementer og har den overordnede projektledelse.

SUS arbejder med madborgerskab og forskellige former for borgerbudgetter i flere sammenhænge.

Kontakt
Loui Stampe, frivillighedskonsulent, Vallensbæk Kommune
tlf. 4797 4119, [email protected]

Sussi Maack, chefkonsulent, SUS
tlf. 2680 1268, [email protected]

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.