Socialt Jobmatch: Nyt forsøg med jobmesser for borgere på kanten af arbejdsmarkedet

Social

15/02/2019

Karen Thougård Pedersen

Randers og Syddjurs Kommuner vil afprøve en ny type jobmesser, som skal gøre det lettere for langtidsledige og fysisk eller psykisk sårbare borgere at få et job.

Ledige i Randers og Syddjurs Kommuner får fremover mulighed for at mødes med potentielle arbejdsgivere på en jobmesse til en uformel og uforpligtende samtale, hvor fokus er på menneskelige egenskaber og god kemi fremfor på professionelle netværkskompetencer og imponerende cv’er.

Metoden bruges i dag på store karrieremesser til at skabe jobmatch mellem virksomheder og højtuddannede, talentfulde unge. Potentialet kan være tilsvarende stort for mennesker i udkanten af arbejdsmarkedet og afprøves nu systematisk i de to kommuner i samarbejde med Socialt Udviklingscenter SUS og Poul Due Jensens Fond.

Læs mere fra SUS

Du kan finde flere gode historier fra Socialt Udviklingscenter, SUS lige her.

– Jobmesser er meget udbredt overfor studerende og nyuddannede på de videregående uddannelser, og for nogle år siden gjorde man nogle lignende forsøg overfor nytilkomne flygtninge – med gode resultater. Hvorfor skulle det ikke også kunne virke for andre ledige?, siger  projektleder Mathias Bruhn Lohmann fra Socialt Udviklingscenter SUS.

– Vi ved, hvor meget det personlige indtryk betyder, når en arbejdsgiver skal ansætte en ny medarbejder, og derfor synes vi det er en skam, at så mange borgere, der har stået uden for arbejdsmarkedet i længere tid, aldrig får chancen for at præsentere sig selv ansigt til ansigt overfor en arbejdsgiver, inden deres ansøgning og cv er havnet i papirkurven,

Værdi for borgere og virksomheder

I løbet af de næste 14 måneder skal Randers og Syddjurs Kommuner i fællesskab holde to jobmesser for op mod 250 ledige borgere for at afprøve metoden og dokumentere dens effekt på beskæftigelsesområdet.

– Vi glæder os til at komme i gang, og til at få både borgere og virksomheder i de to kommuner med på ideen. Forhåbentlig kan messerne være med til, at borgere og virksomheder, der ellers aldrig ville have mødtes, får øje på hinanden. Der er mange virksomheder, der har brug for arbejdskraft, så det skulle gerne give værdi for begge parter, slutter Mathias Bruhn Lohmann.

Projektet løber frem til februar 2020.

Kontakt

Randers Kommune: Tine Arensbach, chef, jobcenter Randers Erhverv, [email protected] / 5160 0111
Syddjurs Kommune: Anne Røjkjær, afdelingsleder i Jobfokus, [email protected] / 8753 5227
Socialt Udviklingscenter SUS: Mathias Bruhn Lohmann, konsulent, [email protected] / 5090 1105

 

 

 

Mest Læste

Annonce