"Mor" og "søn", Kenny Bruun Olsen og Steen Wrist Ørts

Mor, du må aldrig se dig selv som en ældrebyrde

"P.s. Mor, forresten så nyder jeg disse breve. Der er helt rart, ikke at skulle snakke Gucci-tasker, Rolex ure, førsteklasses flybilletter eller sko til et par tusinde. Så bliver politik sgu så trist," skriver Steen Wrist Ørts til sin "mor" Kenny Bruun Olsen.

Kære Mor

Tak for dit brev.

Ja det er rigtigt, at der i Kennys brev ikke stod noget med at jeg skulle vaske dig osv. Men der står jo faktisk slet ikke, hvordan han forventer at jeg skal bidrage? Det er præcist det, som bekymrer mig.

Selvfølgelig vil jeg pudse dit hidtil ukendte sølvtøj med dig. Jeg tror nu heller ikke du finder nogen ældre i dag, som er visiteret til den slags? Du skriver at ældreområdet har brug for mere end kolde kontanter. Ja, mor. Varme hænder fra SOSU-personale som dig, og vi skal måske kigge mere på tillid til jeres hænder og droppe al unødvendig kontrol og bøvl, så der bliver tid til pleje og omsorg.

Læs brevvekslingen mellem mor og søn

Læserbrev af Kenny Bruun Olsen

Brev til mor, Steen Wrist Ørts 

Brev fra mor, Kenny Bruun Olsen 

Kære mor - Vent med flyttebilen til efter valget, Steen Wrist Ørts

Steen, du hører lige, hvad du vil, Kenny Bruun Olsen

Måske Kenny og jeg taler helt forbi hinanden? Måske vi burde tage hinanden i hånden og komme ud at se, hvad der rent faktisk foregår? Der var faktisk en på det der ”Twitter” som inviterede os med på hendes SOSU-arbejde. Tror du vi må det? Er der regler for den slags i valgkampe? Og gad vide om Kenny vil med ud?  

Mit klare udgangspunkt er: Mor, du må aldrig se dig selv som en ”ældrebyrde”. Du har leveret hele livet til velfærdssamfundet. Og når du bliver gammel og ikke længere kan klare alle de daglige gøremål, skal du kunne være sikker på, at på samfundet sikrer dig et værdigt otium. Sølvtøj osv. klarer vi i familien.

Det et som om, det kommer som et chok for visse politikere, at vi står overfor, at de store årgange nu er på - eller på vej på - pension. Og deres eneste umiddelbare løsninger, efter salamikniven, er andre popord som brugerinddragelse, udliciteringer, velfærdsteknologi, innovative løsninger osv. Kunne vi ikke i stedet se på hvordan vi udvider kagen, eller salamipølsen om du vil, altså ”laver penge”, så vi har råd til at sikre en høj kvalitet i velfærden?

KV'13 i Fredericia: Bag mor og søns blog

To lokalpolitikere har lagt den triste tone i den politiske debat på hylden til fordel for kærlige breve mellem "mor" og "søn" – borgmester Kenny Bruun Olsen og byrådskandidat Steen Wrist Ørts i Fredericia.

Den kærlige korrespondance mellem de to politikere begyndte på facebook, men er nu hevet ind på DenOffentlige.dk som en hyldest til upoleret, fokuseret og kreativ politisk debat.
 
Følg her den uortodokse debat i en uortodoks familie på bloggen.

Her i Fredericia har man den seneste tid været storforbrugere, nærmest misbrugere, af alverdens løntilskuds- og virksomhedspraktikordninger, altså ordninger hvor virksomheder helt eller delvist gratis kan få ledige ”på prøve” inden de så skulle ansætte dem ordinært. Det er jo ganske fint, hvis ellers det fører til ordinært arbejde. Men systemet udnyttes. Jeg kender en gut, der nu har været i tilskudsjob tre forskellige steder i Fredericia. INGEN af stederne er han efterfølgende blevet tilbudt ansættelse. Alle steder er han derimod blot blevet erstattet af en ny i tilskud! Hvorfor egentlig? Jo, ser du mor, så længe han er i tilskud, så får kommunen højere tilskud fra staten til hans kontanthjælp, og virksomhederne har stort set frit spil til at få en ny i løntilskud. Og så længe virksomhederne gang på gang kan få sendt en ny billigere arbejdskraft, kan man ikke fortænke dem i af tænke profit. Men vi burde som kommune i langt højere grad have fokus rettet mod at få de ledige i ordinært arbejde! Både for den lediges skyld, men så sandelig også for samfundets skyld. Det er spild af skattekroner, som det forgår nu. Faktisk skrev jeg allerede i januar, da Kenny blev borgmester bl.a. disse ideer:

Hvis jeg var dig ville jeg:

1.               Stoppe meningsløs aktivering, der ikke fører til job. Bruge de samme penge på reelle arbejdspladser.

2.               Give unge en kommunal praktikplads frem for passiv kontanthjælp – det koster nogenlunde det samme.

3.               Starte et generelt uddannelsesløft af ledige – særligt en omstilling fra industri til service

Sæt dig ikke for godt til rette, der er valg den 19. november. Jeg kommer gerne forbi til en kop kaffe. J

Jeg hørte aldrig noget fra Kenny dengang, det er også helt fair, han har selvfølgelig haft mega travlt den første periode, og ideerne havde jeg bare postet et par dage på hans facebookprofil.

Men nu virker det som om, der er hul igennem, så måske han vil give sit besyv med? Ja, måske har han endda kaffe på kanden?

Jeg glæder mig til vi ses, når du kommer ned den uge i november. Så kommer du altså til at lave den skipperlabskovs. Og dine ”Funky Fredagsretter” – dem må du hellere end gerne gemme til du kommer hjem igen.

Kh Steen

P.s. Mor, du skrev en lidt spydig kommentar sidst, omkring at man ikke behøver at være en tør akademiker for at blive en god borgmester. Mor, come on! Nej mor, det er hverken en kvalifikation eller diskvalificerende at være akademiker. Vi søger ikke en embedsmand til rådhuset. På samme måde, er det heller ikke et særligt plus, at være elektriker, da vi ikke søger ny vicevært til Gothersgade 20. Det er derimod et plus at kunne samle byrådet, komme med klare visioner og politisk lederskab. Forresten så nyder jeg disse breve. Der er helt rart, ikke at skulle snakke Gucci-tasker, Rolex ure, førsteklasses flybilletter eller sko til et par tusinde. Så bliver politik sgu så trist.

P.p.s.

Denne her er til min rigtige mor :)   

Emneord: Ældre, Steen Wrist Ørts, Kenny Bruun Olsen, SOSU, Valgkamp, KV13, Virksomhedspraktik
KV13 - Brev fra mor på DenOffentlige.dk Læs brevvekslingen mellem ”mor” og ”søn” – borgmester Kenny Bruun Olsen og byrådskandidat Steen Wrist Ørts i Fredericia. To lokalpolitikere, der har lagt den triste tone på hylden til fordel for...
Aktivitet: Artikler: 6 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 21.06.18 Sundhed
  Ministre vil have undersøgt mangel på SOSU'er og sygeplejersker

  Fire ministre skyder kortlægningsarbejde i gang, der skal undersøge kommuner og regioners udfordringer med at rekruttere kvalificeret arbejdskraft på sundheds- og ældreområdet.

 • 06.01.15 Velfærd
  Praktik puffer skoletrætte unge videre

  Unge uden udsigt til at kunne tage en almindelig uddannelse får en hestesko ind i arbejds- og studielivet gennem et 2-årigt egu-forløb med stor vægt på praktik. En bevilling på 300.000 kroner skal bruges på tilskud til elevernes praktikløn.

 • 26.09.14 Velfærd
  Et aktivt ældreliv er for alle

  Helsingør Kommune går nu ind i kampen mod ensomhed blandt ældre sammen med 35 andre kommuner i hele landet. Den 2. oktober kickstarter projektet i Helsingør kommune med en temadag for frivillige og andre borgere, der gerne vil gøre en forskel for dem, der har brug for et kærligt skub ud af ensomheden.

 • 15.09.14 Velfærd
  Projekt skal forhindre faldulykker blandt ældre

  Struer Kommunes sundheds- og ældreområde går mandag i gang med første skridt i et projekt, der skal forhindre faldulykker blandt ældre

 • 05.03.14 Velfærd
  Sådan virker ældremilliarden

  Alle landets 98 kommuner vil få udbetalt den del af ældremilliarden, som er reserveret til dem. Det sker efter, at Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold har færdigbehandlet kommunernes ansøgninger til ældremilliarden.