Movia om håndsprit i busser: En alt for stor udfordring

I DenOffentlige.dk's føljeton om håndsprit, eller mangel på samme, i transportmidlerne i den kollektive transport, der er turen nu nået til trafikselskabet Movia, der står for busdriften på hele Sjælland. På linje med Sydtrafik og DSB påpeger Movia, at det ville være for svær en opgave, hvis der skulle være håndsprit til passagererne i selskabets 1.300 busser på de københavnske og sjællandske veje.

"Movia har godt 1.300 busser fordelt på hele Sjælland, som på hverdage transporterer 600.000 kunder. Så det ville være en uforholdsmæssigt stor praktisk udfordring, hvis vi skulle sikre, at alle dispenserne var fyldt op med håndsprit i vores busser og lokaltoge på hele Sjælland døgnet rundt"

Således lyder Movias begrundelse for ikke at have håndsprit i deres 400 buslinjer, der kører på hele Sjælland fra Gilleleje i den nordlige del af Region Hovedstaden til Rødbyhavn på Lolland- og Region Sjællands sydlige kyst.

Det er selskabets kommunikationsdirektør, Camilla Struckmann, der har besvaret DenOffentlige.dk's spørgsmål, som hun kun ønskede at besvare skriftligt.

På trods af, at selskabet ligesom andre trafikselskaber herhjemme, som eksempelvis DSB og Sydtrafik, har valgt ikke at køre med håndspritdispensere i transportmidlerne, fortæller Camilla Struckmann, at Movia løbende har været tilstede ved stoppesteder og uddelt håndsprit til deres passagerer.

Et tiltag, som Region Midtjyllands pendant til Movia, Midttrafik, gør brug af i øjeblikket, fortalte Midttrafik i går til aarhus24.dk

Giver anbefalinger videre

DenOffentlige.dk spurgte også Movia, om hvorfor de ikke kræver af deres passagerer, at de skal bære mundbind for at køre med i selskabets busser og lokaltoge.

"Vores opgave er at informere kunderne om myndighedernes anbefalinger, og den opgave tager vi alvorligt. Vi oplever, at kunderne i vores busser og lokaltoge rejser med omtanke. Det giver god mening, for de er jo også optaget af at passe godt på sig selv"

Har I overvejet at intensivere opfordringerne om at medbringe håndsprit til passagererne?

"Vi har løbende informeret om myndighedernes anbefalinger, ligesom vi har opfordret kunderne til at rejse med omtanke for at minimere risiko for smitte. Det er vores indtryk, at kunderne generelt er optaget af at vise hensyn og følge anbefalingerne," skriver Camilla Struckmann i en mail til DenOffentlige og fortsætter:

"På en lang række store skiftesteder har vi fortsat personale for at informere kunderne om de seneste anbefalinger fra myndighederne og samtidig uddele håndsprit og badges, som man kan tage på, hvor man på en pæn måde beder andre om at holde afstand"

"Men det er op til den enkelte kunde at følge retningslinjerne fra myndighederne, der nu også anbefaler mundbind i kollektiv transport, hvis man oplever trængsel, hvilket vi også informerer bredt om," lyder den afsluttende bemærkning fra Movia kommunikationsdirektør, Camilla Struckmann.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.02.21 Sundhed
  Patientrettigheder til hurtig udredning og behandling bliver genindført

  Antallet af COVID-19 patienter på sygehusene er nu faldet så meget, at patientrettighederne til hurtig udredning og behandling genindføres den 1. marts 2021. I dag er ca. 12 pct. af de medicinske sengepladser og ca. 15 pct. af de intensive sengepladser planlagt til COVID-19 i brug.

 • 25.02.21 Sundhed
  Kræftens Bekæmpelse: Sådan får vi tidligere og bedre diagnoser af kræft

  Halvdelen af alle kræftpatienter kommer ikke direkte i kræftpakkeforløb. Men ingen ved præcist, hvad der sker med dem. Og derfor kan sundhedsvæsenet heller ikke for alvor forbedre den tidlige opsporing af kræft. Og det er fatalt for patienterne. Kræftens Bekæmpelse udsender i dag en ny rapport, der skal bane vejen for forbedringer.

 • 23.02.21 Sundhed
  2.500 sårbare og ældre borgere får fremskudte vaccinationstilbud

  Borgere i 17 kommuner bliver visiteret til og kontaktet om et særligt vaccinationstilbud i uge otte. Vaccinationen kan ikke bookes online eller via telefon.

 • 23.02.21 Sundhed
  Pioner i blodkræftforskning modtager Hagedorn Prisen 2021

  10.000 danskere går uvidende rundt med kroniske blodkræftsygdomme og dermed risiko for bl.a. livstruende blodpropper. Det er et område, professor Hans Hasselbalch har viet sit professionelle liv til at forske i. Et arbejde, han betegner som en hjertesag. For sin imponerende og skelsættende indsats modtager han Hagedorn Prisen 2021 på 1,5 mio. kr.

 • 22.02.21 Sundhed
  Godt nyt: Flere lægemidler til sjældne sygdomme

  Flere patienter med sjældne sygdomme får mulighed for behandling, når der løbende godkendes flere lægemidler til sjældne sygdomme. Det er et stort plus for de mange patienter, siger Lægemiddelindustriforeningens koncernchef Ida Sofie Jensen.