Foto: Shutterstock

Mundbind er kommet for at blive: ’Jeg håber at vi fortsætter’

Direktør i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, mener at mange af de tiltag vi har oplevet som konsekvens af den globale covid-pandemi, vil forblive en del af samfundet, selv når pandemien er overstået.

Mange eksperter mener, og mange politikere og borger håber, at vi som samfund kan smide mundbindene i skraldespanden, men ifølge direktør i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, vil mundbind, blandt andet, være noget af det der kan blive en del af samfundet, selv når pandemien er overstået – det skriver TV2.

”Nu har vi vænnet os til at bruge mundbind, og på længere sigt kunne jeg godt forestille mig, at vi fortsætter med at bruge dem i et vist omfang,” – siger han og fortsætter:

”I Asien har man brugt mundbind i mange år for at skærme for forkølelse eller beskytte sårbare borgere, så det ville vi også kunne i Danmark i nogle situationer,”

Også selvom mundbindene forhåbentlig snart er en saga blot i så stor grad i det offentlige rum, håber direktøren at vi som samfund kan bruge nogle af de erfaringer, vi har gjort over det sidste års tid.

”Jeg håber, at vi fortsætter med at hoste i albuen og udvise god håndhygiejne,”

På trods af den langsomme men sikre fremgang af vacciner i Danmark og resten af verden, er tålmodighed dog en dyd vi endnu må bevæbne os med, hvert fald når det kommer til mundbind.

Det fortæller Hans Jørn Kolmos, der er professor i klinisk mikrobiologi.

”Mundbind var det sidste, vi indførte, og det første, vi smider. Det sker nok først, når vi er sikre på, at alle i risikogrupperne er vaccineret. Men det forudsætter, at virus ikke muterer i en mere smitsom retning med reel risiko for luftbåren smitte,”

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne