Foto: Arkiv

Naser Khader er frifundet

Et flertal i Højesteret erklærede sig i dag torsdag enig med Østre Landsret, i en strid om grove ord mod muslimsk debattør.

Nasar Khader, De Konservative er i dag torsdag blevet frifundet af Højesteret i en sag om injurier mod debattøren Sherin Khankan. Det skriver TV 2.

Grunden til Nasar Khaders frifindelse, skal blandt andet findes i at Sherin Khankan med sine udtalelser gennem tiden, selv har skabt uklarhed om, hvor hun står. Landets øverste domstol har dermed slået fast, at Nasar Khader ikke skal dømmes for at have overtrådt straffeloven, da han på Facebook blandt andet skrev om Khankans "fortid som radikal islamist". 

Vekslende udsagn gjorde udfaldet
Lige for tiden er Naser Khader sygemeldt fra sit hverv i Folketinget. I april søgte han om orlov, da Berlingske kunne berette blandt andet om hans hårde retoriske angreb på en række personer, som han er uenig med. I Højesteret har dommerne noteret at det isoleret set var en overtrædelse af straffelovens bestemmelse om ærekrænkelse, da Naser Khader skrev om sin tidligere kærestes "sorte islamistiske fortid". Men da Sherin Khankan efterfølgende er kommet med "vekslende udsagn" om sit eget syn på forholdet mellem islam og politik, var der for Naser Khader et tilstrækkeligt faktuelt grundlag for ordene. Derudover har Sherin Khankans udtalelser om den ekstremistiske bevægelse Hizb-ut-Tahrir efterladt uklarhed, mener seks ud af de syv dommere. 

Hensynet til ytringsfrihed
Derudover bemærker dommerne at der på grund af hensynet til ytringsfrihed ikke kan stilles store krav til det faktuelle grundlag for en ærekrænkende beskyldning. Naser Khader har som medlem af Folketinget en særlig vidtgående ytringsfrihed, hedder det. Derudover vurderes det at Sherin Khankan som trænet debattør, forfatter og imam i et vist omfang må tåle kritik i forbindelse med sit offentlige virke.

Kun en af de syv dommere mente at Naser khader skulle dømmes.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.