Styrelsesdirektør bliver fakultetsdirektør

17/03/2016 14:31

Nick Allentoft

Anders W Møller forlader Styrelsen for Slotte- og Kulturejendomme til fordel for et job som fakultetsdirektør.
Anders V. Møller tiltræder stillingen som fakultetsdirektør på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet pr. 15. april 2016. Den nye direktør kommer fra en stilling som direktør for Styrelsen for Slotte-og Kulturejendomme, han er uddannet cand.scient.pol. og er 51 år.

Det var et meget stærkt ansøgerfelt og et enigt ansættelsesudvalg, der pegede på Anders V. Møller til stillingen som fakultetsdirektør på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet (SUND). Udvalget lagde særlig vægt på hans erfaring som topleder og hans solide erfaring med strategisk ledelse, fornyelse og forretningsudvikling i offentlige organisationer.  Som fakultetsdirektør på SUND får Anders V. Møller ansvar for administrationen, Campus Service og fakultetets 3 mia.kr. store budget, og han vil referere direkte til dekan Ulla Wewer.

Anders V. Møller har siden 2011 været direktør i Styrelsen for Slotte-og Kulturejendomme. Her var han bl.a. ansvarlig for at lede en nyetableret statslig virksomhed med drift og vedligeholdelse af 800.000m2, 500 HA slotshaver og med en årlig anlægsportefølje på 300 mio. kr.  Desuden var han ansvarlig for den store formidlings- og presseopgave, der følger med årligt at have 600.000 betalende gæster på slottene.  Tidligere i sin karriere har han bl.a. været økonomidirektør i Slots-og Ejendomsstyrelsen, kontorchef og administrationschef i Finansministeriet og desuden økonomichef i AF-Storkøbenhavn i Arbejdsministeriet.   ”Jeg er utrolig glad for, at det blev mig, der fik stillingen som fakultetsdirektør på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet. Stillingen rummer store udfordringer og jeg glæder mig til at lede administrationen på SUND – med dens kompleksitet og mangfoldighed. Jeg glæder mig også meget til, at jeg nu skal arbejde i universitetssektoren - på landets største universitet. SUND er en attraktiv arbejdsplads med et internationalt mindset, dygtige medarbejdere og et stort ønske om fortsat udvikling. Og så har SUND vel nok de mest interessante bygninger, som sådan en ’bygnings-nørd’ som jeg, kunne ønske sig”,   udtaler SUNDs kommende fakultetsdirektør Anders V. Møller.   Med sin brede faglige profil har Anders V. Møller en særlig styrke i at kunne navigere og lede en organisation, som rummer komplekse problemstillinger med politiske mål og samtidig holde fast i de økonomiske sigtelinjer. Anders V. Møller beskriver selv, at han i sin ledelsesstil lægger vægt på ”ordentlighed” og værdiskabende samarbejde i trygge rammer.     ”Jeg er stolt over, at vi har tiltrukket en så betydelig kapacitet til stillingen som vores nye fakultetsdirektør og jeg glæder mig meget til samarbejdet med Anders”, understreger dekan Ulla Wewer og fortsætter ”Vi står midt i en periode med væsentlige forandringer, en betydelig strammere økonomi og øget opmærksomhed på drift af vores bygninger og infrastruktur - og her kommer Anders med de helt rigtige kompetencer.”  

Mest Læste

Annonce