Foto: Shutterstock

Ny anbefaling: Bær mundbind, når du fejrer jul

Nu anbefales alle at bære mundbind, når det bliver tid til at fejre juleaften. Anbefalingen kommer fra verdenssundhedsorganisationen WHO.

De seneste otte måneder har danskerne lært at bruge og huske mundbindet. 

Før coronaepidemien blev bindet oftest båret af udenlandske turister, men nu indfører vi os alle det, når vi skal handle ind, med offentlig transport eller på besøg hos tandlægen. 

Nu anbefaler verdenssundhedsorganisationen WHO, at borgerne også ifører sig mundbindet, når de skal fejre jul. Det fortæller organisationen i en skriftelig erklæring til det internationale nyhedsbureau AFP.

"Der er en risiko for yderligere smittespredning i de første uger og måneder af 2021," skriver WHO i erklæringen, hvor de opfordrer til, at borgerne ifører sig mundbind juleaften, når de mødes med familie og venner fra nær og fjern. 

Vi er nødt til det

En stor stigning i januar er iføge organisationen sandsynligt. Tidligere har danske eksperter peget på det samme. Det er sket med henvisning til, at sundhedsvæsenet ofte ser en stigning i antallet af forkølelser og influenza i januar, når familierne har hygget i juledagene. 

Det får nu WHO til at komme med den opsigtsvækkende mundbinds-melding. Organisationen forklarer dog, at de mener det er nødvendigt, hvis en stigning i antallet af smittede i januar skal undgås. 

"Vi er nødt til at arbejde sammen, hvis vi skal lykkes med at forhindre det." 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne