Foto: Shutterstock

Ny dyreværnslov: Du må nu drukne disse dyr

Det er nu tilladt for haveejere at skille sig af med en særlig type dyr.

Der er umiddelbart mange i Danmark, der har gjort brug af drukenfælder i forsøget på at skille sig af med havens dræbersnegle og hvepse. Det har dog været ulovligt, selvom mange har gjort det: Slået havens hvirvelløse dyr ihjel ved at drukne dem. 

"I princippet kunne alle haveejere have fået en bøde for det," siger Birte Broberg, veterinærinspektør i Fødevarestyrelsen, til Lokalavisen.

Det er der dog nu blevet lavet om på, da man fremover vil kunne skille sig af med blandt andre snegle og insekter ved det drukne dem i eksempelvis øl eller eddike. 

Det kan lyde voldsomt at drukne dem, men der ligger en forklaring bag dette.

Det er blevet muligt efter, at der er kommet en ny dyreværnslov fra januar 2021. I den tidligere lov stod der, at man ikke måtte drukne dyr - men i den nye lov er hvirvelløse dyr som insekter og snegle ikke længere omfattet. 

"På nuværende tidspunkt har vi ikke nogen videnskabelig dokumentation for, at hvirvelløse dyr føler smerte og lidelse ved at blive druknet," siger Birte Broberg

Hun fortæller dog herefter, at det kan ende med, at man forbyder det igen.

"Men hvis vi på et tidspunkt får det, så kan vi sætte et forbud i værk."

Det kan godt være, at det nu er lovligt, men hun opfordrer dog alligevel til, at man bruger andre metoder. Det gør hun også selv, hvis det gælder eksempelvis dræbersnegle i haven, hvor hun plejer at bevæge sig ud i skumringen og klippe dem over med en saks. 

Hun lægger dog ikke skjul på, at der naturligvis kan være nogle situationer, hvor en druknefælde er det mest effektive. Det kan eksempelvis være, hvis man ikk selv har muligheden for at bevæge sig ud i haven og samle snegle ind. 

Hvis druknefælder er noget, du ikke går ind for, så findes der også et mere humant alternativ, herunder et sneglehegn.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også