Ny interaktiv platform for teknologisk indsats mod COVID-19

Nordisk Ministerråd har i dag lanceret NordicBaltic.Tech - en onlineplatform, der præsenterer det samlede udbud af digitale initiativer i Norden og Baltikum, som sættes ind i kampen mod COVID-19.

Platformen, som er udviklet i samarbejde med GovTech-ventureselskabet PUBLIC, er en gratis og alment tilgængelig ressource, der skal fremme vidensdeling og samarbejde mellem regeringer, tech-opstartsvirksomheder og andre innovatorer, der arbejder på at bekæmpe virusepidemiens skadevirkninger.

Norden og Baltikum har igennem en årrække været et arnested for teknologisk innovation; derudover har den igangværende krise medført en betydelig stigning i udbuddet af nye initiativer i både den private og offentlige sektor med det formål at udvikle hurtige og effektive løsninger på en række forskellige udfordringer.

 

- Vi har set en kollektiv reaktion og en imponerende handlekraft fra civilsamfundet, erhvervslivet, skoler og offentlige myndigheder i forsøget på at finde nye løsninger, der kan modvirke de lokale og globale konsekvenser af COVID-19, udtaler Nordisk Ministerråds generalsekretær, Paula Lehtomäki.

 

Brugerne af platformen får en eksklusiv indsigt i regionens teknologiske indsats i form af forskning, case studies og interviews med fremtrædende aktører. Platformen giver adgang til en database over de vigtigste initiativer, som vil blive opdateret regelmæssigt. Opstartsvirksomheder, embedsmænd og andre interesserede opfordres til at tage del i og bidrage til dette initiativ for at sikre en effektiv, koordineret indsats mod COVID-19 i hele regionen.

 

- COVID-19 har på utrolig kort tid skabt massive omvæltninger i vores dagligdag. Vi håber, at platformen vil være en værdifuld ressource, der kan bidrage til nye partnerskaber mellem den offentlige sektor og udviklere af innovativ teknologi, så nye løsninger kan tages i brug nu, hvor der er allermest brug for dem, bemærker administrerende direktør for PUBLIC Danmark, Kiann Stenkjær Hein.

 

NordicBaltic.Tech gik i luften kl. 10.00 mandag den 6. april 2020 og vil hen over de kommende måneder blive regelmæssigt opdateret.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne