Foto: Shutterstock

Nye midler skal hjælpe flere udsatte ind i idrætsfællesskaber

Med i alt 3,1 mio. kr. får tre forskellige idrætsaktører nye midler til at hjælpe flere udsatte til at dyrke idræt.

Det drejer sig om organisationen GAME, der udbyder gadeidræt, Landsforeningen af Væresteder og Idræt for Sindet. Pengene skal være med til at igangsætte aktiviteter i en tid præget af Corona-krisen.

Kulturminister Joy Mogensen siger:
”Corona-krisen må ikke blive en i aktivitetskrise. Der er det rigtig vigtigt, at der også er alternative idrætstilbud til udsatte borgere, som af forskellige grunde ikke får meldt sig ind i fodboldklubben eller håndboldforeningen. At blive en del af et idrætsfællesskab kan gøre en forskel for den enkelte og måske også åbne nye muligheder samt skabe motivation og selvværd.”

Gadesport giver unge fællesskab 
Organisationen GAME udbyder gadeidræt, der forener sport og kultur og bruger trænere, der kan fungere som forbilleder. GAME's fokus er på udsatte unge og er placeret flere steder i landet, herunder i Esbjerg, København, Aalborg og Viborg. GAME har siden 2002 faciliteret mange forskellige gadeidrætsinitiativer som f.eks. basketball, skating og street-fodbold, og på den måde hjulpet unge ind i fællesskaber og introduceret dem for idrætsverdenen. GAME får 1,5 mio. kr. til at arrangere aktiviteter for.

Idrætstilbud til socialt udsatte borgere 
Sport for LIVET under Landsforeningen af Væresteder arbejder med at udbyde idrætstilbud til socialt udsatte borgere. Landsforeningen af Væresteder har siden 2005 arbejdet med sport og idræt som socialfagligt redskab, fordi socialt udsatte er en såkaldt idrætssvag gruppe, som ikke søger den etablerede foreningsidræt eller øvrige idrætstilbud. Gennem Sport for LIVET laver Landsforeningen af Væresteder blandt andet landsdækkende idrætsarrangementer inden for forskellige idrætsgrene og med deltagelse af over 6000 socialt udsatte borgere i 2019. De modtager 800.000 kr. 

Psykisk sårbare mødes om idrætten 
Idræt for Sindet under Dansk Arbejder Idrætsforbund arrangerer idrætsarrangementer, hvor borgere med psykisk sårbarhed, kan mødes om forskellige idrætsaktiviteter i et socialt fællesskab. Idræt for Sindet udbyder forskellige aktiviteter f.eks. badminton, floorball og cirkeltræning. De modtager 800.000 kr. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 05.03.21 Social
  Nyt ungdomspanel skal rådgive regeringen om trivsel

  Regeringen har nedsat et nyt, hurtigarbejdende ungdomspanel. Panelet skal både komme med anbefalinger til, hvordan man kan rette op på den mistrivsel, som corona-krisen har skabt, og se på, hvordan man generelt kan forbedre ungdomslivet.

 • 02.03.21 Social
  Første spadestik på ny døgnvarmestue i Aarhus

  Tirsdag d. 2. marts begynder arbejdet med at etablere en ny varmestue på arealet ved Godsbanen.

 • 26.02.21 Social
  Hver fjerde københavnske forælder ved ikke, om deres barn taler med ekstremister online

  En ny undersøgelse viser, at hver fjerde københavnske forælder ikke ved, hvem deres barn taler med online. Det er problematisk under en coronakrise, hvor børn og unge tilbringer ekstra meget tid bag skærmen, da det kan give grobund for ekstremister. Det mener beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Cecilia Lonning-Skovgaard (V), der nu sætter en oplysningskampagne i gang med hjælp til forældrene.

 • 26.02.21 Social
  God nyhed – flere lære- og praktikpladser

  Nye tal fra Undervisningsministeriet viser, at der i 2020 er indgået i alt 47.855 lære- og elevpladser på erhvervsuddannelserne imod 43.856 i 2019. Det er en stigning på 3999 pladser - eller godt 9 pct. ”Det er et fantastisk resultat”, siger FH's næstformand Nanna Højlund.

 • 26.02.21 Social
  Kontrolenhed mod social dumping har gennemført 28 kontroller

  Der skal være ordentlige løn- og arbejdsvilkår på statens arbejdspladser, og derfor oprettedes der i juni 2020 en kontrolenhed, der på uanmeldte kontrolbesøg skal sikre medarbejdernes vilkår. Enheden begyndte arbejdet i oktober og har ved årsskiftet gennemført 28 kontroller.