Foto: Shutterstock

Nye midler skal hjælpe flere udsatte ind i idrætsfællesskaber

Med i alt 3,1 mio. kr. får tre forskellige idrætsaktører nye midler til at hjælpe flere udsatte til at dyrke idræt.

Det drejer sig om organisationen GAME, der udbyder gadeidræt, Landsforeningen af Væresteder og Idræt for Sindet. Pengene skal være med til at igangsætte aktiviteter i en tid præget af Corona-krisen.

Kulturminister Joy Mogensen siger:
”Corona-krisen må ikke blive en i aktivitetskrise. Der er det rigtig vigtigt, at der også er alternative idrætstilbud til udsatte borgere, som af forskellige grunde ikke får meldt sig ind i fodboldklubben eller håndboldforeningen. At blive en del af et idrætsfællesskab kan gøre en forskel for den enkelte og måske også åbne nye muligheder samt skabe motivation og selvværd.”

Gadesport giver unge fællesskab 
Organisationen GAME udbyder gadeidræt, der forener sport og kultur og bruger trænere, der kan fungere som forbilleder. GAME's fokus er på udsatte unge og er placeret flere steder i landet, herunder i Esbjerg, København, Aalborg og Viborg. GAME har siden 2002 faciliteret mange forskellige gadeidrætsinitiativer som f.eks. basketball, skating og street-fodbold, og på den måde hjulpet unge ind i fællesskaber og introduceret dem for idrætsverdenen. GAME får 1,5 mio. kr. til at arrangere aktiviteter for.

Idrætstilbud til socialt udsatte borgere 
Sport for LIVET under Landsforeningen af Væresteder arbejder med at udbyde idrætstilbud til socialt udsatte borgere. Landsforeningen af Væresteder har siden 2005 arbejdet med sport og idræt som socialfagligt redskab, fordi socialt udsatte er en såkaldt idrætssvag gruppe, som ikke søger den etablerede foreningsidræt eller øvrige idrætstilbud. Gennem Sport for LIVET laver Landsforeningen af Væresteder blandt andet landsdækkende idrætsarrangementer inden for forskellige idrætsgrene og med deltagelse af over 6000 socialt udsatte borgere i 2019. De modtager 800.000 kr. 

Psykisk sårbare mødes om idrætten 
Idræt for Sindet under Dansk Arbejder Idrætsforbund arrangerer idrætsarrangementer, hvor borgere med psykisk sårbarhed, kan mødes om forskellige idrætsaktiviteter i et socialt fællesskab. Idræt for Sindet udbyder forskellige aktiviteter f.eks. badminton, floorball og cirkeltræning. De modtager 800.000 kr. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også