3 gode tips: Sådan fornyer du dit køkken

20/6/22 8:18

Valdemar Lind

Annoncørbetalt indhold

Danskerne bruger rigtig meget tid i deres køkken, og hverdagens slid kan sætte sig på køkkenets inventar. Samtidig skifter moden også med års mellemrum, og det betyder, at man hurtigt kan komme til at føle, at køkkenet ikke føles lige så moderne og fedt et rum at være i mere.

 

Køkkenet er derfor et af de steder, som folk oftest bruger mange penge på at få fornyet, men i virkeligheden er der mange ting, som man kan gøre for at forny sit køkken, uden at man skal dykke dybt i ens opsparing. Her er der samlet 3 gode råd, så man hurtigt og billigt kan få fornyet sit køkken.

 

Mal skabslåger i en ny farve

 

Det er ofte skabslågerne, som kommer til at bære tegnene på hverdagens slid og uheld. Derfor er der meget, som man kan gøre for hele køkkenets udtryk, hvis man lige giver skabslågerne en kærlig hånd og lidt maling. Det gælder især også, hvis man har et ældre køkken, hvis mørke træ ikke passer til tidens lyse nuancer.

 

Når man skal male sine skabslåger, så gælder det om at huske, at slibe lågerne ned først og grunde, så malingen hænger ved. Det er selvfølgelig også muligt at sende lågerne til en professionel, men man kan spare mange penge ved at gøre det selv.

 

Når man maler sin låger, så kan det ofte betale sig at være lidt modig i sit farvevalg. Man kan vælge at skabe et mørkt og roligt lokale med fx dybblå, grønne eller grålige farver, eller man kan skabe et friskt og lyst lokale med lyse nuancer og pastelfarver. Det er helt op til ens personlige smag, og man kan selvfølgelig altid ændre farven, hvis man bliver træt af den efter et par år.

 

Skift de gamle loftslamper ud

 

Noget af det, der gør mest for opfattelsen af et rum, er rummets belysning. Et køkken er selvfølgelig et yderst funktionelt rum, hvor der skal være lys nok til, at man ikke ved en fejl kommer til at skære sig i fingeren, mens man laver mad.

 

Men samtidig kan man gøre meget for at lave om på rummets atmosfære, hvis man sørger for at ændre belysningen. Det kunne fx være ved at gøre brug af nogle forskellige loftslamper med et varmt skær og en flot lampeskærm, der kan hænge over køkkenøen. Et populært valg er et par Angel pendel loftslamper i sort, som giver et rigtig godt lys hen over køkkenøen.

 

Lav en flot kontrast med fliser på væggene

 

Hvis man ønsker at forny sit køkken, og man har et budget, der strækker sig længere end til maling på skabslåger og nye lamper, så kan det være en rigtig god ide at overveje fliser. Det er nemlig blevet utrolig populært med en kontrastfyldt flisevæg som bagvæg i køkkenet.

 

En flisevæg mellem fx køkkendiske og overskabe kan nemlig være med til at binde et stort køkkenalrum sammen via flisernes farve. Flisevæggen er desuden nem at gøre ren, så det kan faktisk i mange tilfælde være en fordel at have en flisevæg bag fx komfuret.

Annonce