Liberal Alliance brød loven med en reklame under en fodboldkamp mener professor. Foto: Shutterstock
Liberal Alliance brød loven med en reklame under en fodboldkamp mener professor. Foto: Shutterstock

Professor: Parti brød loven med reklame

06/10/2022 12:46

J. Bøgen

Formanden mener imidlertid, de har fundet et smuthul i lovgivningen.

Det er næppe gået nogens næse forbi, at der er udskrevet valg til Folketinget.

Men hvis man alligevel ikke havde bemærket det, fik man muligheden for at blive informeret om det under TV3+'s sending af fodboldkampen mellem FCK og Manchester City onsdag aften.

I pausen dukkede der nemlig en reklame op fra Liberal Alliance, men det er ifølge en professor i markedsføringsret ikke lovligt.

Jan Trzaskowski, som er professor ved Copenhagen Business School, fortæller til Ritzau, at reglerne er meget klare, når det kommer til politiske reklamer på flow-tv: Det må man ganske enkelt ikke.

Og det er uanset, om det er public service eller kommercielle kanaler, der er tale om.

LA: Vi har fundet et smuthul

Liberal Alliances formand, Alexander Vanopslaugh, mener dog ikke, at der er tale om et brud på radio- og fjernsynsloven.

TV3+ sender nemlig fra Sverige. Derfor mener formanden ikke, at dansk lovgivning gælder for reklamer på den kanal, forklarede han onsdag.

Men den holder ikke, forklarer Jan Trzaskowski.

"Udgangspunktet er, at hvis man har en sendervirksomhed etableret i et land, så skal man kun overholde den lovgivning, der er etableret de. Men det gælder kun for så vidt angår den del, der er harmoniseret med direktivet. Og det er politiske reklamer ikke," forklarer professoren.

Mest Læste

Annonce