Boligjagt: Danskerne søger efter nyt hjem i arbejdstiden

Infrastruktur

16/6/18 6:00

Boligsiden A/S

Der er heftig aktivitet blandt de boligsøgende i de fleste af døgnets timer – også i timerne, hvor vi er på arbejde. Det viser en opgørelse over besøg på Boligsiden.dk, der er landets mest frekventerede portal for boligsøgning.

Hvis man er på jagt efter et nyt hjem, kan det let blive en altoverskyggende mission at finde den helt rigtige bolig at slå rødder i. Måske er det netop derfor, at aktiviteten blandt de boligsøgende er spredt godt ud over dagen.

En ny opgørelse over besøg på Boligsiden.dk, der er Danmarks mest besøgte portal for boligsøgning, viser, at antallet af besøg på både website og app når sit toppunkt, når aftensmaden er spist og børnene lagt i seng. Mellem klokken 19 og 21 er der i gennemsnit omkring 11.000 besøg i timen på Boligsiden.dk, og trafikken ebber først rigtigt ud på den anden side af midnat, inden danskerne igen er på fra den tidlige morgen. Trafikken på appen topper i samme tidsrum.

Vi surfer i arbejdstiden
Det er dog ikke kun fritiden, der bliver taget i brug. Tiden foran computeren på jobbet bliver også brugt flittigt på boligsøgning, afslører tallene.

”Vi kan se, at trafikken stiger henover morgenen og formiddagen, og særligt omkring frokost og om eftermiddagen er der en overraskende heftig aktivitet, der alene via websitet når 10.500 besøg i timen lige inden fyraften ved firetiden,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, og fortsætter:

”Hvis du har børn, hund og alverdens praktiske gøremål på programmet fra det øjeblik, du forlader arbejdspladsen, er det ikke uforståeligt, at mange vælger at snige en portion boligsøgning ind i løbet af arbejdsdagen. Vi ser desuden en markant forskel i brugen af website og app henover dagen. I dagtimerne er besøgstallet på websitet langt højere og mere konstant, og det er måske ganske naturligt, fordi mange af os sidder foran en computer, mens vi er på arbejde.”

Ugens største dag for boligsøgning
Hvis man zoomer ud på hele ugen, er tirsdag den største dag for boligsøgning på websitet, mens flest er på appen om søndagen. Fælles for de to indgange er dog, at dagene fra søndag til tirsdag er de mest aktive.

”Mit bud er, at mange bruger weekenden på at få snakket om ønskerne til den nye bolig, hvorfor vi ser et højt besøgstal på websitet om søndagen. Og så er dagene lige efter weekenden typisk en periode, hvor man får handlet på det, der er blevet snakket om. Modsat kan fokus i dagene op til weekenden, men også lørdag, være rettet mod fridagenes mange planer,” siger Birgit Daetz.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.