Flere huse til salg i København – færre i resten af landet

Infrastruktur

02/2/18 6:00

Boligsiden A/S

Udbuddet af huse i København er steget markant det seneste år. Udviklingen i hovedstaden står i skærende kontrast til resten af Danmark, hvor der er færre huse til salg end tidligere.

Der er kommet flere til salg-skilte op i de københavnske huses haver. Faktisk er udbuddet steget med syv procent den seneste måned og hele 20 procent det seneste år. Det viser nye udbudstal fra Boligsiden.dk primo februar.

”Det stigende udbud er en konsekvens af, at antallet af handler i København er stagneret, og at der er kommet mange nye huse på markedet. Køberne får altså mere at vælge mellem, og det er godt for dem, der er på jagt efter drømmehuset, men fortsætter udbuddet med at stige i samme takt, kan det føre til stagnerende priser,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Faldende udbud i resten af landet
Det der sker i hovedstadsområdet er imidlertid ikke dækkende for hele landet. Således falder udbuddet i alle regioner på nær Hovedstaden, og samlet er det gået tilbage med små to procent.

Læs mere om boligmarkedet

Boligsiden deler viden og gode historier på DenOffentlige.  Deres udgivelser bliver samlet med øvrige historier om boligmarkedet på temasiden her.

”Selv i Aarhus, hvor udviklingen ellers tit minder om den i København, er udbuddet faldende. Boomet i de største byer har spredt sig til resten af landet, og nu ser vi en lille udligning af forskellen mellem hovedstaden og resten af landet. Det er i virkeligheden meget sundt, og det bliver spændende at følge, om det er en udvikling, der fortsætter i hele 2018,” siger Birgit Daetz.

Det er ikke blot udbuddet af huse, der stiger i Region Hovedstaden. Det samme gør antallet af ejerlejligheder på markedet, der er steget den seneste måned med godt én procent.

Færre lejligheder og sommerhuse til salg
Den samlede fortælling om udbuddet af boliger primo februar 2018 er, at det er faldet – endnu engang. For udover faldet i udbuddet af huse er udbudskurven også nedadgående for ejerlejligheder og fritidsboliger.

”Det samlede fald er særdeles interessant, fordi vi i starten af januar gjorde meget ud af at sige, at udbuddet var det laveste i starten af noget år siden 2007. Det niveau kryber vi under nu,” siger Birgit Daetz.

Kontaktperson:
Kommunikationsdirektør Birgit Daetz, Boligsiden A/S. Mobil: 21210284,  e-mail: [email protected]. Læs flere nyheder på Boligsiden.dk.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.