Rabat på villaer rammer laveste niveau i ni år

Infrastruktur

09/10/2017 07:00

Boligsiden A/S

Det er blevet sværere at opnå rabat på en villa, end det har været tidligere. Nye tal for tredje kvartal af 2017 viser, at andelen af købere, der får prisnedslag, er lavere end på noget andet tidspunkt siden 2009.

Mange forventer at slippe med at betale et mindre beløb for en villa end det, der står på salgsopstillingen. Men det er der nu flere og flere, der kan glemme alt om. Nye tal fra Boligsiden.dk viser, at der ikke blev givet så meget som én krone i rabat i omtrent 30 procent af alle handler i tredje kvartal af 2017. Det er det laveste niveau siden 2009.

Læs mere om boligmarkedet

Boligsiden deler viden og gode historier på DenOffentlige.  Deres udgivelser bliver samlet med øvrige historier om boligmarkedet på temasiden her.

”Køberens forventning om at få rabat har typisk været medregnet i prisen. Der er noget, der tyder på, at det er ved at ændre sig. I hvert fald viser de nyeste tal, at færre formår at forhandle sig frem til en rabat. Alene i forhold til tredje kvartal for ni år siden er andelen af salg med nedslag faldet ca. 11 procentpoint. Det er et meget markant fald,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Konkurrence giver færre nedslag
At antallet af villasalg med nedslag er faldet så meget, skyldes flere forskellige ting. De væsentligste er, at sælgerne er blevet bedre til at prissætte, og at der bliver solgt flere boliger, hvilket giver større konkurrence om hver enkelt bolig.

”Der er færre boliger til salg, og det skyldes ikke, at folk er holdt op med at sætte deres huse til salg. Tværtimod. Det skyldes, at boligerne bliver solgt så hurtigt, at mæglerne ikke kan få nye varer på hylderne hurtigt nok. Det betyder, at der kommer større konkurrence om hver enkelt villa, og at sælger derfor ikke ligeså ofte behøver at give et nedslag,” siger Birgit Daetz.

Fem procent sælges over prisen
Den øgede konkurrence om villaerne trækker tråde ud i det meste af landet. Boligmarkedet vækster ikke kun i de store byer. Udbuddet falder, og boligpriserne stiger også i dele af yderområderne, hvor priserne nu er højere end før finanskrisen i hver femte kommune i Danmark. Samtidig viser de seneste kvartalstal, at fem procent af alle villaer blev solgt til en højere pris end det, den var sat til. Det er ligeledes rekord for perioden 2009 til 2017.

”At færre får nedslag, og at flere køber på overbud er de to seneste af en lang række tegn på, at boligmarkedet har fortsat sin vækst. Nu bliver det spændende at se, om det vil fortsætte sådan,” siger Birgit Daetz.

Der blev i tredje kvartal af 2017 givet et gennemsnitligt nedslag på 82.786 kroner per villahandel. Det svarer til, at der blev givet nedslag for samlet set 900.302.877 kroner.

LÆS OGSÅ: Boligsælgere gav milliardrabat i 2016

Mest Læste

Annonce