Det kommunale Danmark arbejder

Kommunalt

24/03/2020

Kristian V. Jensen

KL skønner, at ca. 200.000 kommunalt ansatte møder på arbejde hver dag trods coronakrisen. Derudover arbejder et stort antal hjemmefra. Ny kampagne sender en stor tak til medarbejderne for deres helt nødvendige indsats.

Sosu’erne plejer vores ældre. Hjemmesygeplejen sikrer, at alle får deres livsvigtige medicin. Pædagoger arrangerer nødpasning. Lærere sørger for, at vores børn lærer noget, imens de er derhjemme. Renovationsarbejderne sørger for, at vores skrald bliver hentet, og at virksomhederne kan aflevere deres affald på genbrugspladserne. Byggesagsbehandlerne sørger for, at der fortsat er gang i produktionen. Jobcentrene står klar til at matche ledige med de virksomheder, der disse dage i stor stil mangler arbejdskraft.

Med andre ord – den kommunale sektor arbejder, selvom det ofte bliver italesat, at Danmark er lukket ned pga. coronakrisen.

Et skøn fra KL er, at ca. 40 pct. eller 200.000 ansatte er fysisk til stede på deres arbejdsplads i kommunerne. Hertil kommer alle dem, der arbejder hjemme fra.

”Vi ved, at det er en ekstraordinær situation, vi står i. Og vi har brug for alle hænder, så vi kan passe på de borgere, der har brug for det nu, og så vi kan få vores velfærdssamfund til at køre videre. Vores medarbejderes indsats er helt uvurderlig i disse tider, og de fortjener en stor tak,” siger KL’s formand Jacob Bundsgaard.

Kampagne: #TAKdk❤

KL har mandag lanceret en kampagne, som netop sender en stor tak til de kommunale medarbejdere for deres indsats.

Kampagnen består af en række grafikker og en video.

”Vi skal passe godt på vores medarbejdere, og vi skal vise hensyn, så vores medarbejdere kan gå trygt på arbejde i disse tider. Og vi skal give al den opbakning, vi kan, til alle dem, der passer på os i disse tider. Tusind tak for indsatsen og fortsæt det gode arbejde,” siger KL’s næstformand Martin Damm.

Se kampagnevideoen her. 

Mest Læste

Annonce