Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Putin med vild udtalelse: "Tyskland er besat af USA"

Europa

15/03/2023 08:27

J. Bøgen

Han glemmer imidlertid en ret vigtig detalje ...

Tyskland er fortsat "besat" af USA, siger den russiske præsident, Vladimir Putin, ifølge The Guardian.

"Sagen er, at europæiske politikere selv har sagt offentligt, at Tyskland efter Anden Verdenskrig aldrig er blevet en fuldstændig suveræn stat," citerer russiske nyhedsbureauer Putin for at sige på den statslige tv-kanal Rossiya-1.

Udmeldingen henviser til, at Tyskland i de første fire år efter Anden Verdenskrig blandt andet var en amerikansk besættelseszone - i hvert fald en del af Tyskland.

Det opsigtsvækkgende citat er afledt af den tyske måde at håndtere sabotagen mod Nord Stream-rørledningerne sidste år. Tyskland, Danmark og Sverige undersøger nemlig sabotagen, men har ikke været villige til at lade Rusland undersøge ledningen.

De tyske myndigheder har udtalt, at de finder det bevist, at der var tale om en bevidst handling, da rørledningerne eksploderede, men myndighederne har ikke været villige til at komme med et bud på de ansvarlige.

Udelader vigtig detalje ...

Putin har ret i, at Tyskland blandt andet var besat af USA efter Anden Verdenskrigs afslutning.

Det han imidlertid ikke lige får nævnt er, at landet også var besat af Frankrig, Storbritannien og ... Sovjetunionen, altså russiske styrker.

Blandt andet var næsten halvdelen af den tyske hovedstad Berlin på sovjetiske hænder, og det var også østblokken, der byggede den famøse mur igennem Berlin.

Formålet var, lød det, at beskytte indbyggerne mod vestens fascisme, men det har sandsynligvis også spillet en rolle, at der i årene op til murens konstruktion havde fundet en folkevandring sted fra Østberlin til Vestberlin.

Intet mindre end 3½ millioner indbyggere havde krydset grænsen til de vestlige områder, og derfra kunne de rejse videre ud af østblokken.

Nord Stream-teorier

I sidste uge antydede amerikanske og tyske efterretningskilder, anonymt, at det kunne være en pro-ukrainsk gruppe af sabotører, der stod bag angrebet på Nord Stream.

Der har også været kraftige spekulationer fremme om, at det er Rusland, der er ansvarlige, men både USA og Ukraine som stat har ligeledes været udpeget som syndere.

Mest Læste

Annonce