Første ansøgningsfrist til den nye fond er d. 15. august. Foto: Shutterstock
Første ansøgningsfrist til den nye fond er d. 15. august. Foto: Shutterstock

Fond hjælper børn og unge på rette vej i livet ved at undgå kriminalitet

Politi

21/07/2022 12:56

Jens Asbjørn Bøgen

For første gang kan du nu søge om penge til et skoleophold eller uddannelse til et barn eller en ung, som er på vej ud i kriminalitet.

Er du i kontakt med et barn eller en ung, hvor et ophold på en skole, en uddannelse og et kursus kunne hjælpe på en bedre kurs i livet?
 
Så er der hjælp at hente fra en nystiftet fond bestyret af Københavns Vestegns Politi, lyder det i en pressemeddelelse.
 
’Ellen og Herman Egelunds Fond’ skal hjælpe børn og unge fra Vestegnen på ret vej i livet med skoleophold.
 
Fondens penge er tilegnet de børn eller unge, som er i berøring med retssystemet eller er på vej ud i et liv med kriminalitet.
 
"Nu er det første gang muligt at søge midler fra fonden, og jeg håber på mange gode ansøgninger, så pengene kan komme udsatte børn og unge til gavn," siger fondens formand Kim Christiansen, politidirektør ved Københavns Vestegns Politi.
 
Fonden yder tilskud til ophold på skoler, uddannelser og kurser eller særlige projekter og aktiviteter, som hjælper børn og unge under 18 år mod en bedre bane i livet.
 
En ansøgning forudsætter altid samtykke af den unges værge men kan sagtens indgives sammen med en anden fx en lærer, socialpædagog eller andre med kendskab til den unge og de rette hjælpemuligheder.
 
Til det formål testamenterede Ellen og Herman Egelund fra Gladsaxe ca. 1,9 millioner kroner til Københavns Vestegns Politi, som bestyrer en fond i deres navne og uddeler pengene over 10 år.
 
Der er to deadlines for ansøgninger i år nemlig den 15. august og 1. november.
 
Læs mere om fonden og find ansøgningsskema her.

Mest Læste

Annonce