Et af de legendariske Fabergé-æg. Det er ikke ægget på billedet, der er blevet fundet. Foto: Shutterstock
Et af de legendariske Fabergé-æg. Det er ikke ægget på billedet, der er blevet fundet. Foto: Shutterstock

Uvurderlig skat (muligvis) fundet på russisk yacht

Politi

21/7/22 9:58

Jens Asbjørn Bøgen

De amerikanske myndigheder faldt over noget helt særligt, da de ransagede en beslaglagt yacht.

De amerikanske myndigheder har muligvis gjort et historisk fund.

I forbindelse med en ransagning af en beslaglagt russisk yacht i Fiji blev der nemlig fundet noget, der ligner et såkaldt Fabergé-æg. Om det er ægte skal nu undersøges.

Det skriver CNN.

Og hvis du nu sidder og tænker, hvad hulen et Fabergé-æg er, så læs lige det næste afsnit.

Ekstremt sjældne

Fabergé-æggene blev lavet fra 1885 til 1917 af smykkehuset Fabergé. Der er uenighed om, hvor mange æg der blev lavet, men de fleste er enige om, at det ikke var mere end 69 i alt. 57 af disse er bekræftet som stadig eksisterende.

De mest berømte æg er de såkaldte "kejser-æg". De blev lavet til de russiske zarer Aleksandr III og Nikolaj II. Der blev lavet 50 kejser-æg, hvoraf de 44 af dem er bevaret.

Æggene er vanvittigt værdifulde, og selvom de varierer voldsomt i pris, er det de færreste, der har råd til at anskaffe sig et.

Det dyreste æg menes at være "Det tredje imperiale æg", som i 2014 blev solgt til en privat samler for 33 millioner dollars. Omregnet til nutidige priser svarer det til mere end 41,3 millioner dollars, hvilket igen svarer til mere end 300 millioner kroner!

Men tilbage til de russiske yachter

Ser man på den værdien af den beslaglagte yacht, kan man imidlertid godt forestille sig, at den russiske ejer, oligarken Suleiman Kerimov, har haft råd til at købe et af de værdifulde æg.

Yachten koster nemlig 300 million dollars, svarende til knap 2,2 milliarder kroner. Den blev beslaglagt i Fiji, men er siden blevet sejlet til San Diego, hvor den lige nu ligger til kaj.

Annonce