Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk

Politikreds advarer: Her holder fotovognene

Politi

20/03/2023 08:07

Jens Asbjørn Bøgen

De fortæller dog ikke om alle de steder, de kommer til at holde i uge 12.

Du er på vej hjem fra arbejde. Der er måske ikke så mange på vejen, det er ved at være sidst på dagen, og din speederfod bliver lidt tungere end normalt.

BLITZ! Du ved, at klokken er slået, og nu kan du bare vente på at modtage en "hilsen" i e-boks, der fortæller dig, hvor meget du har overskredet hastighedsgrænsen med, og hvad du skal betale.

Der findes en del apps, der kan advare billister om, at de er på vej mod et sted, hvor politiet ATK-vogne (fotovogne) er parkeret, men i denne uge har en politikreds faktisk valgt selv at yde den service.

I et tweet giver Nordsjællands Politi nemlig fem eksempler på strækninger, hvor ATK-vognene vil holde i denne uge, og de har endda vedhæftet et kort.

De fem strækninger i tweetet er:

  • Rungsted Strandvej, Hørsholm

  • Munkerup Strandvej, Gribskov

  • Frederikssundsvej, Egedal

  • Klostermosevej, Helsingør

  • Isterødvejen, Hillerød

Artiklen fortsætter under tweetet.

Afslører kun en håndfuld

I opslaget kan man læse om fem strækninger, hvor ATK-vognene vil holde og kontrollere på et tidspunkt i løbet af uge 12.

Men Nordsjællands Politi understreger i opslaget, at de fem strækninger er der, hvor vognene blandt andet vil holde i ugens løb. Så det ser altså ikke ud til at være en udførlig liste.

Det kan virke besynderligt, at en politikreds på den måde advarer bilister om, hvor man risikerer at ryge i fotofælden, men det er langt fra en enlig svale, at der kommer sådan en servicemeddelelse.

Tanken bag det er, at mange billister sandsynligvis vil køre langsommere på de angivne strækninger af sig selv, uanset om vognen holder der eller ej - simpelthen for at være på den sikre side.

Mest Læste

Annonce