Vanvidskørsel er slemt nok - falsk anmeldelse oveni er bare dumt. Foto: Shutterstock
Vanvidskørsel er slemt nok - falsk anmeldelse oveni er bare dumt. Foto: Shutterstock

Sådan undgår man IKKE at få sin motorcykel konfiskeret

Politi

09/6/22 10:53

Jens Asbjørn Bøgen

En 31-årig mand fra Odsherred Kommune var mere end almindeligt ivrig efter at komme væk fra politiet - og siden forsøgte han at lede ordensmagten på vildspor.

En 31-årig mand fra den nordlige del af Odsherred kommune var ikke interesseret i at tale med politiet, da han var ude og lufte sin motorcykel for knap tre uger siden.

En civil videopatruljebil fra færdselspolitiet kørte på det tidspunkt bag den 31-årige ad Lindenborgvej, Lindenborg, Kirke-Såby, i østlig retning, da motorcyklisten et par gange kørte kun på motorcyklens baghjul.

Men da betjentene ville standse motorcyklisten, fik de ikke den ønskede reaktion.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i sin døgnrapport.

182, 203 og 217 km/t

Den 31-årige gassede nemlig kraftigt op, så han kørte med mindst 182 km/t gennem Gevninge, selvom man højst må køre 50 km/t her. Da han fortsatte videre ad landevejen mod Svogerslev, nåede han 203 km/t, hvor 80 km/t var det tilladtem, og topscoren blev, da han kørte hele 217 km/t på en vejstrækning med en tilladt hastighed på 70 km/t. Det er mere end 300 procent af den tilladte hastighed.

Motorcyklisten formåede at slippe fra den forfølgende patruljebil, blandt andet ved at bryde yderligere en håndfuld færdselslove - han kørte nemlig venstre om et såkaldt helleanlæg og overhalede over en spærrelinje, hvor der var en modkørende bilist på vej.

Meldte motorcyklen stjålet

Efterfølgende anmeldte den 31-årige et indbrud i sin private bolig i Odsherred kommune, hvor motorcyklen skulle være blevet stjålet med den tilhørende nøgle.

Efterforskningen i både færdselssagen og indbruddet gav imidlertid politiet anledning til at mistænke den 31-årige for at have været fører af motorcyklen, og at indbruddet og brugstyveriet af motorcyklen på tidspunktet for vanvidskørslerne var falske anmeldelser.

Den 31-årige, der har kørekort til bl.a. motorcykel, mødte til afhøringen sammen med en forsvarer, og kunne her se sin motorcykel blive beslaglagt af politiet - hvilket den 31-årige dog accepterede med baggrund i reglerne om vanvidskørsel.

Politiet og anklagemyndigheden vil senere tage kontakt til den 31-årige, når straffesagerne mod ham skal afgøres i et retsmøde, hvor dommeren også skal tage stilling til endelig konfiskation af motorcyklen.