Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sosu-dræberen er dømt: Så lang tid skal hun i fængsel

Politi

22/02/2023 13:14

J. Bøgen

Hun anker samtidig sagen.

Den 60-årige Sosu-hjælper, der i morges blev dømt skyldig i fire tilfælde af drabsforsøg, har nu fået sin strafudmåling.

Ligesom med skyldsspørgsmålet er det en enig domsmandsret, der er blevet enig om straffens længde.

Og den lyder på intet mindre end 16 års fængsel.

Derudover bliver Susanne Hein Kristensen, som Sosu-hjælperens navn er, også frakendt retten til at virke som social- og sundhedshjælper, ligesom hun skal betale erstatning til de forurettede, de forurettedes efterladte samt sagens omkostninger.

Det skriver TV2.

Straks efter afsigelsen af dommens længde, fortalte den dømtes forsvarer, at man vil anke sagen til landsretten med påstand om frifindelse - alternativt strafnedsættelse.

Forgiftede beboere

Den opsigtsvækkende sag har længe trukket overskrifter i medierne, og der er endda lavet podcasts, der har beskrevet sagen i takt med, at den har udviklet sig.

Kvinden var tiltalt for at have forgiftet i alt fire beboere på hendes arbejdsplads, Plejecenter Tirsdalen i Randers, med medicin, som de fire ældre ikke skulle have.

En 81-årig kvinde endte med at miste livet som følge af handlingen, og de tre andre blev sammenlagt indlagt syv gange - flere gange i livsfare.

Sosu-hjælperen har igennem hele forløbet nægtet sig skyldig, og hun afviser på noget tidspunkt at have givet beboerne medicin, som de ikke skulle have.

Usammenhængende forklaring

Det er blandt andet den tiltalte kvindes usammenhængende forklaringer, der har været udslagsgivende i dommen som skyldig, læser retsformanden op af rettens vurdering.

Da den 60-årige kvinde blev anholdt, var hun i besiddelse af to af de tre stoffer, som de fire forurettede ældre havde i blodet - det tredje stof havde sosu-hjælperen søgt efter på internettet.

Hun havde skaffet sig medicinen ved at stjæle det på plejehjemmet og fra patienter på plejehjemmet.

Hun havde forsøgt sig med at pille etiketterne af, men det var alligevel muligt at spore pakkernes oprindelse tilbage til arbejdspladsen.

Derudover har retten også fundet det bevist, at det var den 60-årige sosu-hjælper, der gav medicinen i de otte tilfælde af forgiftninger - hun var nemlig den eneste, der var på arbejde forud for alle otte tilfælde.

Mest Læste

Annonce