Børnene skal nu til fest med sommertema i stedet for indianertema. Foto: Shutterstock
Børnene skal nu til fest med sommertema i stedet for indianertema. Foto: Shutterstock

Børnehave ændrer tema for fest - 'indianertema' var krænkende

Politik

14/6/22 2:49

Jens Asbjørn Bøgen

En børnehave har været nødt til at ændre temaet for en fest for børnene. Indianertemaet blev nemlig betragtet som "kultur krænkende"

Du har garanteret også rendt rundt som barn med fjer på hovedet og bue og pil i hænderne. Udklædning som indianer har i årtier været et fast tema for udklædningsfester, men det er slut nu.

I hvert fald i Børnehuset ved Grøften i Næstved.

Her har man nemlig valgt at ændre temaet for den kommende "indianerfest", så det nu i stedet bliver en "sommerfest".

Forklaringen? En henvendelse om, at det kunne virke "kulturkrænkende".

Det skriver TV2 ØST.

Ændring sker på baggrund af en "henvendelse"

Daginstitutionen har sendt en besked ud til forældrene, hvor de forklarer temaændringen med, at man har modtaget en henvendelse om, at afsenderen ikke ønsker at "kulturkrænke". Hvem henvendelsen er sendt fra oplyses ikke.

Og selvom hensigten med festens tema ikke var at krænke, har det altså nu fået Børnehuset ved Grøften til at ændre det.

Men det er ikke alle, der mener, temaet bør ændres. Faktisk siger medlem af institutionens forældreråd, Cecilie Panton, til TV2 ØST, at hun synes, det er rigtig ærgerligt, fordi børnehuset blandt andet havde sendt en sang med børnene hjem, som børnene så skulle underholde forældrene med.

Hun har selv en datter i vuggestuen og en søn i børnehaven.

Bliver taget op på udvalgsmøde i kommunen

Byrådsmedlem i Næstved Kommune, Sebastian Mulsted-Schenstrøm (V), deler Cecilie Pantons forundring. Han kalder det en uheldig tendens, at det, han kalder "den laveste grænse" bliver definerende.

Derfor har han sammen med en kollega bedt om, at situationen bliver drøftet i Børne- og Uddannelsesudvalget i kommunen, hvor han er medlem.

"Det bliver meget hurtig sådan, at hvis jeg som person har et problem med et eller andet, så kan jeg sige, at jeg føler mig krænket, og så er det hævet over enhver diskussion, at jeg har ret", siger han til TV2 ØST.

Formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, Lars Hoppe Søe (S) siger ligeledes til TV2 ØST, at han har bedt institutionens centerchef om at fremlægge fakta omkring sagen. De informationer skal bruges på et møde mandag d. 20. juni til at diskutere, om det skal være en politisk sag eller ej.

Annonce