Den tidligere formand i DF valgte at blive væk fra valgfesten. Foto: Steen Brogaard, ft.dk
Den tidligere formand i DF valgte at blive væk fra valgfesten. Foto: Steen Brogaard, ft.dk

Dansk Folkeparti i åben krig: Messerschmidt angriber Thulesen-Dahl, men Søren Espersen forsvarer ham

Politik

02/06/2022 09:37

J. Bøgen

Den tidligere formand, Kristian Thulesen Dahl, valgte at blive væk fra DF's valgfest, til stor kritik fra blandt andre Morten Messerschmidt. Men Søren Espersen forsvarer den tidligere formand og langer ud efter parti-toppen

Folkeafstemningen gav et historisk resultat, hvor to tredjedele af de afgivne stemmer støttede forslaget om at skrotte forsvarsforbeholdet.

Men det helt store drama fandt imidlertid sted i et af nej-partierne, nemlig Dansk Folkeparti.

Den tidligere formand, Kristian Thulesen Dahl, valgte nemlig at melde fra til partiets valgfest for i stedet at deltage i et familiearrangement, og det har skabt røre i partiets andedam.

Formand: "Jeg har altid taget min familie med til festerne"

Den fraværende forsvarsordfører undrer partiets nuværende formand, Morten Messerschmidt.

"Det er da helt vildt mærkeligt. Jeg har da aldrig misset en valgaften for Dansk Folkeparti, så det må være et meget vigtigt familiearrangement," siger Morten Messerschmidt, der i slutningen af januar vandt et kampvalg om at blive partiets nye formand, til TV 2.

Morten Messerschmidt "håber og tror", at Kristian Thulesen Dahls afbud "har en rigtig god grund".

"Jeg har altid valgt at tage min familie med til festerne," siger han og tilføjer, at han ikke havde fået at vide, at Thulesen Dahl ikke ville dukke op, men i stedet så det på Twitter.

En anden tidligere formand af Dansk Folkepartis, Pia Kjærsgaard, er også "overrasket" over, at Kristian Thulesen Dahl ikke er med til valgfesten.

"Han havde sagt, at han ville komme," siger hun til TV2.

Partiets pressechef, Erik Bjørn Møller, oplyser til Ekstra Bladet, at Thulesen Dahl oprindeligt var tilmeldt partiets fest, men at han onsdag meldte fra.

Tidligere næstformand retter kritikken mod toppen

Men nu retter tidligere næstformand i DF Søren Espersen imidlertid skytset mod Messerschmidt og Kjærsgaard.

"Man må selv om, om man kommer til en fest. Der er ikke mødepligt til fester," siger Espersen til DR.

"Jeg vil hellere engagere mig i, hvor meget han (Thulesen Dahl, red.) har udført for den her kampagne op til den 1. juni klokken 20.00, og der ved jeg, han har haft en kalender, der har være enorm. Han har rejst fra Herodes til Pilatus. Dét er interessant – ikke hvad der sker, når valghandlingen er overstået klokken 20, siger han og bebrejder de kritiske røster i partiets top for et forfejlet fokus."

"Det skulle han have været rost for i stedet for at kritisere ham for noget, der i virkeligheden er bimlende ligegyldigt," slutter han.

Thulesen Dahl er i øjeblikket forsvarsordfører i Dansk Folkeparti. Hans fravær i går skyldtes ifølge ham selv et familiearrangement, som han gerne ville deltage i.

Kommentator: Thulesen Dahl er på vej væk

Og Thulesen Dahls manøvre tegner da også et billede af en tidligere formand, der er på vej ud, mener politisk kommentator for DR Hans Engell.

"Der er en isnende kulde mellem Thulesen Dahl og Messerschmidt. Jeg udlægger det også på den måde, at vi formentlig står foran et stort opgør internt i DF," siger Engell til Ritzau.

"Vi må regne med, at Inger Støjberg inden længe meddeler, at hun etablerer sit eget politiske parti. Og sandsynligheden peger i den grad på, at Thulesen Dahl tilslutter sig det parti. Så vi taler om, at Thulesen Dahl er på vej ud af DF," slutter Engell.

Mest Læste

Annonce