Karen Melchior melder sig ud af De Radikale. Foto: SHutterstock
Karen Melchior melder sig ud af De Radikale. Foto: SHutterstock

EU-profil melder sig ud af Radikale

Politik

10/8/22 12:34

Jens Asbjørn Bøgen

Hun fortsætter dog i Europaparlamentet

Karen Melchior er ikke længere radikal.

Hun har meldt sig ud af partiet og fortsætter nu i Europaparlamentet uden for partiet.

Det skriver hun i en pressemeddelelse.

Samtidig sender hun også en solid bredside mod den radikale ledelse.

Du kan læse hele Karen Melchiors pressemeddelelse herunder.

Pressemeddelelsen i fuld længde

"Jeg kan ikke tvinge andre til at være helte på mine vegne, men jeg kommer ikke til at give køb på mine principper og hvad jeg føler er rigtigt i håb om fremtidige tjenester eller håndsrækninger.

I nu snart et år har partiets ledelse gjort det klart, at overfor mig, prioriterer man ikke en fair proces hverken internt i partiet eller eksternt i medier. Gennem processen har jeg vægret mig ved at erkende, at partiledelsen har tilladt en sådan proces. Jeg stolede på, at der ville blive truffet en rimelig afgørelse, men processen har ikke opretholdt de basale principper, der sikrer faktuelt korrekte beslutninger, og rygter er blevet lagt til grund som faktum. På nuværende tidspunkt ønsker jeg ikke på at kaste flere kræfter ind i denne kamp.

Jeg kender mine kvaliteter, såvel som mine fejl, som politiker og som leder, men på det foreliggende grundlag kan jeg ikke efterleve anmodningen om at nedlægge mit mandat i Europaparlamentet.

Jeg er forblevet som medlem af Radikale, da mine synspunkter ikke har ændret sig. Efter maj, havde jeg en forventning om, at jeg fredeligt kunne få lov til at fortsætte mit arbejde, men partiets ledelse valgte at modarbejde og chikanere mig på forskellig vis, formentlig, da partiet ikke har en eksklusionsparagraf i sine vedtægter. Derfor kommer jeg til at melde mig ud af Radikale.

Frem til mandatets afslutning arbejder jeg for mine og radikale mærkesager på vegne af de 17.292 stemmer, som jeg fik i 2019. At jeg fortsætter mit arbejde for de politiske værdier og mål, som de stemte for, indtil mandatet udløber, det skylder jeg dem, der stemte på mig.

I kan her finde notat fra min advokat om arbejdsmiljøsagens proces."

Annonce