Venstres boligudspil vil give en massiv skattegevinst til førstegangskøbende. Foto: Shutterstock
Venstres boligudspil vil give en massiv skattegevinst til førstegangskøbende. Foto: Shutterstock

Få 20 procents fradrag - her er Venstres boligudspil

Politik

08/08/2022 09:13

J. Bøgen

Det er særligt førstegangskøberne, der kan se frem til en gevaldig håndsrækning.

Hvis Venstre får statsministermagten efter valget, er der masser af penge på vej til boligmarkedet.

I hvert fald hvis du er førstegangskøbende.

I dag præsenterer Venstre nemlig sit boligudspil, og et centralt element kommer til at være en særlig opsparing for førstegangs-boligkøbende.

En opsparing med en fradragsværdi på hele 20 procent. Det vil altså sige, at man ved at indbetale 500.000 kroner til opsparingen kan få en skattegevinst på 100.000 kroner.

Det skriver Berlingske.

100.000.000 på flere ejerboliger

Oven i opsparingsideen vil Danmarks, lige nu, største parti også bruge 100 millioner kroner på at udvide antallet af ejerboliger med mere end 120.000 over de næste 10 år.

Det skal blandt andet gøres ved at belønne de kommuner, hvor der bliver bygget flest nye ejerboliger, og hvor sagsbehandlingen samtidig er kortest.

Jakob Ellemann-Jensen, formand for Venstre, anerkender dog, at det stadig er vigtigt politisk at sikre lejeboliger til de, der ikke har råd eller lyst til at have en ejerbolig.

"Jeg har selv boet i flere lejelejligheder. Men den der følelse i maven, da jeg første gang slog min græsplæne – da det pludselig var mig selv og min familie, jeg sparede op til, frem for at betale til en udlejer, den glæde ønsker jeg, at flere skal opleve," siger han til Berlingske.

Folk, der bor i andelsboliger, vil også kunne benytte fradraget, fordi en andelsbolig ikke er kategoriseret som en ejerbolig.

Koster 1,1 milliarder kroner om året

Venstre regner med, at opsparingen for førstegangskøbere vil blive brugt af cirka 50.000 borgere om året og dermed koste i omegnen af 1 milliard kroner årligt. Dertil kommer de 100 millioner kroner i belønning til kommunerne.

Så samlet prisskilt: 1,1 milliarder kroner om året.

Venstre kommer ikke med et bud på, hvordan forslaget skal finansieres, men partiet fortæller, at det vil komme med en samlet 2030-plan for hele landets økonomi i løbet af efteråret.

Ellemann-Jensen giver dog en lille bid info om, hvad vi har i vente: Han fortæller nemlig, at Venstre inden for en overskuelig fremtid vil komme med et forslag til en større reform af jobcentre og den kommunale beskæftigelsesindsats generelt.

Mest Læste

Annonce