Måske ville en tur i bokseringen være en måde at rede trådene ud i Dansk Folkeparti. Foto: Shutterstock
Måske ville en tur i bokseringen være en måde at rede trådene ud i Dansk Folkeparti. Foto: Shutterstock

Hvad foregår der i DF? Parti-toppen flygter fra pressen efter gruppemøde uden tidligere formand

Politik

02/06/2022 11:18

J. Bøgen

Er Dansk Folkeparti i total opløsning? Måske ikke, men den åbne krig i medierne og partitoppens ageren efter formiddagens gruppemøde vidner i hvert fald om et parti, der er i alvorlige problemer.

Alles øjne er rettet mod Dansk Folkeparti her til formiddag - for hvad hulen foregår der?

I går aftes rettede parti-toppen sigtekornet mod den tidligere formand Kristian Thulesen Dahl, fordi han havde meldt fra til valgfest. Senere blev skytset så rettet mod partitoppen, og den svada kom fra en anden prominent DF'er, nemlig Søren Espersen.

Og til et møde i DF's folketingsgruppe her til formiddag, er tingene kun blevet mere forvirrende. For imens de øvrige medlemmer af folketingsgruppen blev siddende i lokalet, forlod formand Morten Messerschmidt og tidligere formand Pia Kjærsgaard nemlig mødet og nægtede at tale med pressen.

Er Thulesen Dahl fortid i partiet?

Ekstra Bladet skriver, at de to prominente partimedlemmer smuttede forbi den ventende presse uden at ville sige et kvæk om den tilspidsede situation i partiet.

"Ingen kommentarer," lød det fra Morten Messerschmidt og Pia Kjærsgaard torsdag formiddag.

Under gårsdagens valgaften, der ellers skulle handle om EU og forsvarsforbeholdet, brød uroen i Dansk Folkeparti atter ud på grund af Thulesen Dahls afbud.

Nu er spørgsmålet, om Kristian Thulesen Dahl snart er fortid i DF? Og er han på vej over i et nyt parti med Inger Støjberg i spidsen?

Thulesen Dahl ikke med til mødet: Vil undgå yderligere krise

Kristian Thulesen Dahl var ikke selv mødt op til dagens gruppemøde.

'Min vurdering er, at det i situationen vil risikere at køre tingene mere op i en spids,' skriver Thulesen Dahl i en sms.

Der har længe været spekulationer om, hvorvidt duoen Støjberg og Thulesen Dahl slår pjalterne sammen og stifter et nyt parti, der skal duellere med blandt andre Dansk Folkeparti.

De to har kørt et parløb under den netop overståede EU-valgkamp, selvom Inger Støjberg slet ikke vil melde Danmark ud af EU, som DF vil.

På de indre linjer har der længe været en køligt forhold mellem Thulesen Dahl og Morten Messerschmidt, og noget tyder altså på, at partiets tidligere formand er godt i gang med at sige farvel og tak til Dansk Folkeparti.

Mest Læste

Annonce