Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Krævet fyret af Minkkommissionen: Topembedsmand scorede bonus for god arbejdsindsats

Politik

10/09/2022 08:42

Redaktionen

Selv om Justitsministeriets øverst placerede embedsmand ifølge Minkkommissionen helt åbenlyst ikke havde styr på paragrafferne, fik han alligevel en bonus for veludført arbejde.

Når man langt fra har levet op til kravene ens job stiller, skulle man måske tro, at arbejdsgiveren ville være utilfreds. Ligesom det næsten ville være usandsynligt, at der skete udbetaling af en stor bonus oven i den almindelige løn.

Men det var ifølge Journalista.dk tilfældet for Johan Kristian Legarth, der i 2021 modtog et såkaldt engangsvederlag for arbejdet, han udførte i 2020 som departementschef i Justitsministeriet. Et udtryk der typisk dækker over en bonus, der typisk kommer til udbetaling efter arbejdsgiveren har vurderet, at medarbejderen året forinden har leveret en fremragende arbejdsindsats.

Ifølge gravermediet modtog Johan Kristian Legarth således en bonus på 68.354 kroner for arbejdet, som han udførte i 2020 – året hvor den ulovlige nedslagtning af de danske mink fandt sted. En nedslagtning hvor Johan Kristian Legarth ifølge Minkkommissionen skulle have grebet ind, fordi der manglede lovhjemmel.

Bonussen kom oven i Johan Kristian Legarths almindelige aflønning, så hans samlede løncheck inklusiv pensionsindbetalinger fra Justitsministeriet i 2021 stod skatteyderne i lige over 2 millioner kroner.

Mest Læste

Annonce