Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard

Kristian Thulesen Dahl afhørt af Bagmandspolitiet

Politik

26/2/21 9:09

Theis

Formand for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, er for nylig blevet afhørt af Bagmandspolitiet.

Bagmandspolitiet har afhørt Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, i sagen om misbrug af EU-midler. Det skriver Ekstra Bladet.

Efter sigende har afhøringen fundet sted i 2021, hvor fokus blandt andet var aftaler mellem den europæiske partialliance Meld og Dansk Folkeparti i forbindelse med støtte til partiets sommergruppemøder i hhv. 2014 og 2015, erfarer Ekstra Bladet. 

Ifølge Ekstra Bladet har Thulesen Dahl nægtet at kommentere afhøringen. Avisen skriver også, at partiformanden angiveligt havde svært ved at huske detaljer under afhøringen.

Gruppeformand Peter Skaarup (DF) har også for nylig været afhørt af Bagmandspolitiet, hvilket også er oplysninger, der stammer fra Ekstra Bladet. 

Også i forbindelse med denne afhøring har fokus været EU-relevans på Dansk Folkepartis sommergruppemøder, der fik tildelt 200.000 kr. i støtte fra EU, ifølge Ekstra Bladet. Peter Skaarup har ligeledes nægtet at kommentere på afhøringen. 

Skandalen i Dansk Folkeparti handler om, at Morten Messerschmidt, der er tidligere medlem af Europa-Parlamentet, er anklaget for misbrug af EU-midler. I dag er han medlem af Folketinget og næstformand i Dansk Folkeparti. 

Indtil videre har Bagmandspolitiet gennemført 14 afhøringer i både Danmark og udland. Det fortæller justitsminister Nick Hækkerup på et samråd torsdag. 

"Der er tale om en sag, der er under efterforskning af SØIK. Så der er også nogle klare begrænsninger for, hvad jeg kan oplyse om sagen," fortæller justitsministeren, der også afslørede, at sagen forventes afsluttet i første halvdel af 2021. 

Messerschmidt blev meldt til politiet for muligt svig med offentlige midler i Meld og Feld i august 2016. 

Sagen har derfor trukket ud, og derfor har Folketingets retsudvalg på vegne af løsgænger Jens Rohde bedt om en status i sagen. Han er nemlig af den opfattelse, at sagen længe burde være afsluttet. 

"Jeg synes, der er rimelig grund til at sætte spørgsmålstegn ved, om det yder en person retssikkerhed, at en sag skal tage seks år, som tilfældet næsten er i skrivende stund," siger Jens Rohde ifølge Ekstra Bladet.

Derudover har en række partier også kritiseret den lange sagsbehandlingstid. Bl.a. har Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen, udtalt at sagen ikke bør være afsluttet for længst. 

Annonce