Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen udtaler sig om genåbningen

Politik

05/5/21 8:05

Theis

Nu udtaler statsministeren sig.

Natten til tirdag blev størstedelen af folketingets partier enige om yderligere genåbning. Nu reagerer statsminister Mette Frederiksen (S) i et opslag på Facebook. 

"Endelig kan alle børn igen komme tilbage i skole. Det er gode nyheder. Og det er muligt, fordi vi fortsat har styr på smitten i Danmark," skriver Mette Frederiksen i opslaget. 

"Hele den store indsats, vi alle yder for at forebygge smitte med testning og coronapas - samtidig med at flere og flere bliver vaccineret - nytter virkelig." 

Ikke plads til alt

"I nat blev et bredt flertal derfor enige om, at vi kan åbne samfundet mere," fortæller Mette Frederiksen. Statsministeren tilføjer: 

"Udover skolerne kan kulturlivet også slå dørene op til biografer, teatersale og koncerter igen. Det tror jeg, vi er mange, der glæder os til." 

Det er dog heller ikke alt, der er blevet plads til at genåbne i denne omgang, udtaler Mette Frederiksen. 

"Som altid kan alt ikke åbnes på én gang. Det betyder skuffelse i andre dele af idræts- og kulturverdenen. Det forstår jeg godt. Men hvis vi holder kursen, genåbnes hele Danmark hen af vejen," slutter statsminister Mette Frederiksen sit opslag af. 

Annonce