Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ministerier ansatte igen og igen socialdemokrater som pressechefer, vil denne trend fortsætte?

Politik

22/04/2023 07:58

Redaktionen

Lars Løkke Rasmussen får den kommende tid mulighed for at dokumentere, at han ikke gør præcis det samme, som han tidligere har kritiseret Mette Frederiksen og regeringspartnerne fra Socialdemokratiet for.

En af de klassiske opfattelser af det danske embedsværk er, at det er politisk uafhængigt.

Forstået på den måde, at der ikke sker ansættelser af embedsmænd på baggrund af deres politiske observans. Ligesom der heller ikke sker udskiftning af embedsmænd, når en ny regering tiltræder.

Det var dog en opfattelse, der på mange måder blev taget op til revision, da Mette Frederiksens første regering tiltrådte i 2019. Det skyldtes ansættelserne af et stort antal kommunikationsfolk, hvilket skete rundt om i de forskellige ministerier. Vel og mærke nyansatte embedsmænd, der kun havde minimal forudgående erfaring indenfor det offentlige – men omvendt havde åbenlyse forbindelser til Socialdemokratiet og alle blev ansat i stillinger med millionlønninger.

Ansættelserne medførte kritik over en bred kam, fordi det virkede særdeles påfaldende, at det igen og igen var socialdemokratiske kommunikationsfolk, der blev foretrukket på bekostning af mere traditionelle embedsmænd. Blandt de største kritikere var Venstre, der på daværende tidspunkt var ledet af Lars Løkke Rasmussen.

I forlængelse af at koalitionsregeringen bestående af Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne tiltrådte omkring nytår, er der nu igen kommet gang i nyansættelserne af ledende kommunikationsfolk i ministerierne.

Et af dem er Udenrigsministeriet, der aktuelt ledes af Lars Løkke Rasmussen. Hvilket giver mulighed for at få afprøvet, om der alene var tale om teatertorden fra stifteren af Moderaterne, da han sammen med sit parti kritiserede Socialdemokratiet for de mange påfaldende ansættelser.

Det hvis der sker ansættelse af en ansøger med direkte forbindelse til Moderaterne i stillingen som kommunikationschef, Udenrigsministeriet har slået op. Ifølge jobopslaget får den kommende kommunikationschef først og fremmest til at opgave at servicere Lars Løkke Rasmussen, ligesom stillingsbeskrivelsen også indeholder mere traditionelt ministerielt pressearbejde.

Samtidig har Udviklingsministeriet, der hører under Udenrigsministeriet, også slået en stilling op som kommunikationschef, hvor hovedopgaven bliver at hjælpe den socialdemokratiske udviklingsminister Flemming Møller Mortensen.

For begge stillinger gælder, at der var ansøgningsfrist den 14. april.

Mest Læste

Annonce