Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ny udmelding fra Mette Frederiksen

Politik

18/1/21 10:39

Theis

Det er en stor opgave, slår statsministeren fast.

Der er ingen tvivl om, at mange danskere er interesseret i at få at vide, hvornår de kan blive vaccineret. I starten af året fortalte DR blandt andet om, hvordan de praktiserende læger landet over blev kimet ned af borgere, der meget gerne vil have en vaccine mod coronavirus.

Sundhedsstyrelsen har meldt ud, at der til at starte med ikke vil være nok vacciner til alle, da den første COVID-19 vaccine kommer ad flere mindre leverancer. På sigt er det målet, at alle i Danmark, som vaccinerne er godkendt til, bliver tilbudt vaccination. 

Mette Frederiksen understreger i sit seneste opslag på Facebook, at vaccinerne er afgørende for, at Danmark kan lempe på restriktionerne og åbne igen. 

“Vores helt store håb for at få åbnet Danmark igen er vaccinerne. Når vi har vacciner nok, har vi sat et mål om at kunne vaccinere 100.000 danskere om dagen,” skriver hun på Facebook og understreger, at det er en stor opgave.

I dag mødes hun online med regeringslederne fra Østrig, Australien, Israel, Norge, Grækenland og Tjekkiet, hvor håndteringen af pandemien og de økonomiske følger er på dagsordenen. 

“Selvom vores udgangspunkter er forskellige, så har Danmark stor gavn af et stærkt internationalt samarbejde i vores fælles kamp mod corona,” afslutter Mette Frederiksen.

Se vaccinationskalenderen

Sundhedsstyrelsen har fastlagt en prioriteringsrækkefølge for tilbud om vaccination mod COVID-19. Rækkefølgen fremgår af vaccinationskalenderen, som kan ses her. 

“Ud fra den viden vi har lige nu, forventer vi, at alle personer, der er i særlig risiko, personale i sundhedsog plejesektoren samt samfundskritiske funktioner vil være blevet tilbudt vaccination inden april måned i år. Vi forventer at kunne begynde at tilbyde vaccination til den øvrige befolkning i slutningen af foråret eller starten af sommeren,” oplyser Sundhedsstyrelsen. 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.