Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Pensionsdronning: Topsocialdemokrat scorer 600.000 kroner i pension om året oven i millionløn

Politik

12/6/22 5:33

Redaktionen

Den tidligere socialdemokratiske topminister Pia Gjellerup er langt fra gået på pension, men alligevel modtager hun måned efter måned en solid pension – betalt af skatteyderne.

Slår man op på Center for Offentlig-Privat Innovations hjemmeside, vil man hurtigt blive mødt af et billede af Pia Gjellerup. Det skyldes at den tidligere socialdemokratiske topminister, der besad flere højtstående ministerposter i Poul Nyrup Rasmussens regeringer, er dets direktør.

Det til en aflønning, der ifølge Bjørknæs.dk også står mål med det ansvar, der følger med denne type af stillinger.

Ifølge aktindsigter opnået af gravermediet, modtager hun således hvert år en aflønning på omkring én million kroner, når der sker medregning af pensionsindbetalinger fra arbejdsgiveren.

Oven i kommer flere forskellige pensioner, som Pia Gjellerup har sikret sig fra sin tid som minister og Folketingsmedlem. Den politiske karriere indstillede socialdemokraten tilbage i 2007 for i stedet at blive ansat hos DJØF.

Pensioner der alt i alt gør, at hun hvert år får udbetalinger for omkring 600.000 kroner.

Ekstra indtægter oven i direktørlønnen, der ikke kun må anses for markant, fordi Pia Gjellerup som årgang 1959, kun er 63 år gammel – og således må forventes også at være på arbejdsmarkedet i flere år endnu.

Men også fordi hun skabte en stor del af sin politiske platform på at kræve, at landets rigeste skulle have mindre, så de fattigste i stedet kunne få mere.

Pia Gjellerup har ikke ønsket at kommentere på, hvordan der tilsyneladende er stor forskel på de politiske udmeldinger og hendes egen privatøkonomi

Annonce