Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard

Pernille Vermund: Det var grænseoverskridende og intimiderende

Politik

16/6/21 12:42

LTT

Poder kaldte Nye Borgerliges formand Pernille Vermund for ond, inden hun skulle testes. Det synes hun er ‘grænseoverskridende og intimiderende’

Man skal have lov at være anonym
Da Pernille Vermund mandag skulle podes, skulle hun forsvare sin politik overfor den poder, der testede hende. ”I mødet med det offentlige sundhedsvæsen skal man have lov til at være en anonym patient og ikke en person, andre skal tage stilling til.” Lyder det fra Pernille Vermund efter episoden. 

“Det var en bizar oplevelse”
Pernille Vermund fortæller om oplevelsen, at det var en ‘bizar oplevelse’. Poderen skulle angiveligt have sagt til Pernille Vermund at hun var ond, og at hun havde en ond politik. “Det var grænseoverskridende og intimiderende.” siger Pernille Vermund. På Facebook beskriver Pernille Vermund oplevelsen. Hun tilføjer ydermere at poderen ‘var en ung mand, med indvandrerbaggrund’ Pernille understreger at hun ikke har et problem med at diskutere politik, men at hun synes at det er en bizar og intimiderende oplevelse, at skulle forsvare sig selv overfor en repræsentant fra sundhedsvæsenet. 

“Det var ret ubehageligt”
Pernille siger til Berlingske: “Jeg har den grundlæggende holdning, at man i mødet med det offentlige skal have lov til at være en anonym patient og ikke en person, andre skal tage stilling til. Det gjorde han, og det var ret ubehageligt, når han nu stod klar til at skulle stikke pinden op i næsen på mig.”

Beklager hændelsen 
Pernille Vermund tog efterfølgende kontakt til Copenhagen Medical, hvor manden er ansat, her gjorde hun opmærksom på sin oplevelse med poderen. Administrerende direktør, Jeppe Handwerk havde ifølge Pernille Vermund ringet tyve minutter efter til hende og beklaget hændelsen. Det imponerer Pernille Vermund. “det er trods alt de færreste direktører, der griber knoglen så hurtigt”. Siger hun til Berlingske. 

Retningslinjerne klargøres
Som konsekvens af episoden vil samtlige medarbejdere hos Copenhagen Medical modtage en e-mail, hvor retningslinjerne klargøres én gang til. Det oplyser Copenhagen Medical til Berlingske. 

 

Annonce