Billedet er fra 2019, året før, hun blev stemt ind i kongressen, og det er Boebert længst til højre. Foto: Shutterstock
Billedet er fra 2019, året før, hun blev stemt ind i kongressen, og det er Boebert længst til højre. Foto: Shutterstock

Politiker efter Field's: Bevis på, at våbenlovgivning ikke virker

Politik

04/07/2022 10:20

J. Bøgen

Der gik ikke mere end et par timer, før skyderiet i Field's blev en del af den amerikanske våbendebat.

Der gik ikke mange timer, før skyderiet i Field's blev en del af den internationale nyhedsstrøm - og nu er det også blevet en del af den amerikanske våbendebat.

Det amerikanske, republikanske kongresmedlem Lauren Boebert har nemlig brugt søndagens tragiske begivenhed til at argumentere for, at våbenlovgivning er spild af kræfter:

"Der har lige været et masseskyderi i Danmark, et land med en af de strammeste våbenlovgivninger i Europa. Det er på tide at erkende, at våbenlovgivning IKKE stopper masseskyderier!" skriver hun i tweetet.

En voksen mand og to unge mennesker omkom under det tragiske skyderi i Fields søndag aften.

Derudover er fire personer i kritisk, men stabil, tilstand, mens et ukendt antal yderligere personer er kommet til skade under panikken i forbindelse med flugten fra skyderiet.

Kontroversiel kvinde - selv efter amerikanske standarder

Den 35-årige politiker hører til de mest kontroversielle kongresmedlemmer på den amerikanske højrefløj, og det siger ikke så lidt efter amerikanske standarder.

Ifølge Wikipedia er Boebert nemlig tilhænger af den tidligere præsident Donald Trumps falske påstande om, at præsidentvalget i 2020 blev "stjålet" fra ham. Derudover støttede hun også folkemængdens ret til at storme kongressen under det dødelige angreb d. 6. januar 2021.

Ydermere er Boebert stor fortaler for retten til at bære våben, imod ikke-heteroseksuelle ægteskaber, imod seksualundervisning og imod omstillingen til grøn energi.

Mest Læste

Annonce