Samme nød – forskellige afgifter

Politik

06/06/2015 09:46

Mikkel Ballegaard

I Danmark har vi for mange tåbelige afgifter. F.eks. beskattes den samme slags nød forskelligt, alt efter om den er behandlet eller ej. Der er brug for at tage et opgør med disse tåbelige afgifter.

Vi er alle enige om, at det er nødvendigt at betale skat, hvis vi gerne vil have et godt samfund, med sikkerhed og tryghed. Nogle tror, at  jeg som konservativ gerne vil helt væk med skatten, men det er langtfra sandheden. Skat er nødvendigt, hvis vi vil have et politi til at beskytte os, veje at køre på, et sikkerhedsnet under de svageste og uddannelser og sygehuse til alle.

Men skatten skal være så lav som mulig, og ligeså vigtigt, så skal den være så gennemsigtig som mulig. Derfor er det en klar målsætning for de konservative at afskaffe en lang række punktafgifter sammen med en evt. kommende borgerlig regering.

I Danmark har vi de højeste priser i EU, og ligger 40% over gennemsnittet. En afskaffelse af disse punktafgifter ville være første skridt til at gøre det billigere for de danske familier, mellem 1200-1700 kr. om året. Det vil sammen med de skattelettelser som de konservative foreslår være med til at gøre det billigere at være dansker. Til gavn for alle.

Ikke fordi en afskaffelse af punktafgifterne vil føre os derhen hvor vi skal som samfund. Der vil stadig være brug for gennemgribende reformer, og en markant sænkelse af personskatterne i både bund og top.

Men fordi punktafgifterne er en skjult skat, som politikerne øjensynligt har ført ind af bagvejen. Med en fordyrende effekt for både danskerne og virksomhederne. Fordyrende for alle danske familier, fordi fødevarer er noget vi alle har brug for. Fordyrende for virksomheder fordi det er administrativt bøvlet, dyrt og langtrukket at registrere i den grad som staten har påkrævet.

Afgifter gør det dyrt for danskere og virksomheder
Nogle gange forundres man over de skatteregler som politikerne har skabt. Jeg har nærmest ikke fantasi til at forestille mig, hvem der f.eks. kom på de nøddeafgifter, som findes i dag. Det forholder sig nemlig sådan, at der kræves forskellige afgifter alt efter om nødden er behandlet, med eller uden skal. På trods af, at det er den samme nød. Det går direkte ind i kategorien af tåbelige afgifter, og dem er der desværre mange af.

Vi må tage et opgør med tåbelige regler, som forhindrer vores virksomheder i at skabe arbejdspladser og vækst. Vi må tage et opgør med skjulte skatter, så en dansk familie ikke beskattes flere gange af de penge de tjener. Derfor skal vi afskaffe punktafgifterne på fødevarer. Det er sund fornuft.

 

Mest Læste

Annonce